Κρήτη

Έργα περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της Σητείας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΚ, η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου 2016, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Μάρτιο του 2017.

Την προκήρυξη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου «Ενίσχυση ανωδομής της υφιστάμενης κοιλαδογέφυρας Χαμεζίου» στην περιοχή Σητείας, τα οποία επεξεργάστηκε η Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του οργανισμού, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης που συνεδρίασε στα Χανιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΚ, η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου 2016, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Μάρτιο του 2017.

Με την συγκεκριμένη εργολαβία, προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ, ολοκληρώνονται όλες οι υπολειπόμενες εργασίες της γέφυρας και επίσης γίνονται και οι εργασίες δοκιμαστικής φόρτισης για την διαπίστωση ενίσχυσης ή μη του φορέα της ανωδομής της γέφυρας.

Οι εργασίες που θα γίνουν περιλαμβάνουν: Κατασκευή των πεζοδρομίων σε όλο το μήκος της γέφυρας, εργασίες απορροής ομβρίων από το κατάστρωμα της γέφυρας και εργασίες διέλευσης καλωδίων σε όλο το μήκος της, τοποθέτηση στηθαίων σε όλο το μήκος της γέφυρας.

Ακόμα, εργασίες διαμόρφωσης επικλίσεων καταστρώματος με άοπλο σκυρόδεμα σε όλο το μήκος της γέφυρας, κατασκευή των αρμών της γέφυρας, εργασίες στεγάνωσης του καταστρώματος της γέφυρας με ειδικές μεμβράνες, σε όλο το μήκος της, εργασίες ασφαλτικών σε όλο το μήκος της γέφυρας και εργασίες ηλεκτροφωτισμού σε όλο το μήκος της γέφυρας.

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού ενέκρινε τις απαιτούμενες μελέτες και τις επείγουσες εργασίες σταθεροποίησης οροφής, γεφύρωσης σπηλαίου και παρακαμπτήριας στοάς, στο πλαίσιο του έργου «Ύδρευση Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου από το φράγμα Αποσελέμη».

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης θα προχωρήσει μέσω διαγωνισμού και στην πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για την προετοιμασία δημοπράτησης της αναβάθμισης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης σε αυτοκινητόδρομο.

Όπως επίσης ανακοίνωσε ο ΟΑΚ, η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αιτήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, την έκτακτη επιχορήγηση του, αποκλειστικά για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών, ύψους 5.938.513,21 ευρώ.

Το αίτημα συνοδεύει το αντίστοιχο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΟΑΚ και υπουργείου για την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού και την χρηστή οικονομική διαχείριση. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αφορούν σε χρέη παρελθόντων ετών προς τη ΔΕΗ και υποχρεώσεις από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια