Κρήτη

Απεργία στις 8 Δεκεμβρίου εξαγγέλλει το ΠΑΜΕ

Απεργιακή κινητοποίηση έχει εξαγγείλει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, με την συγκέντρωση να έχει προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα, στις 10:00 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Το ΠΑΜΕ καλεί να συμμετάσχουν εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, φτωχοί επαγγελματίες, φοιτητές, άνεργοι, νέοι, γυναίκες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση των μονοπωλίων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «τρέχει» να προλάβει να κλείσει τα μέτρα και τις αξιολογήσεις για να πάρει τα συγχαρητήρια από τα κοράκια των δανειστών και να ανοίξει το δρόμο για το 4ο μνημόνιο για την διευθέτηση του χρέους.

Τα άμεσα μέτρα που θέλει να περάσει είναι η διεύρυνση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, το ΛΟΚ ΑΟΥΤ, τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Όλα αυτά περικλείονται με την γιρλάντα της «ποσοτικής χαλάρωσης» των «ρυθμών ανάπτυξης», της «διευθέτησης του χρέους» και του «φως στο τούνελ» και θριαμβολογίες για την επίσκεψη του γερακιού του πόλεμου Ομπάμα, για λύση στο ζήτημα του χρέους για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο έχει εντολή να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση. Πράγμα που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πιαστούν στον ύπνο. Πρέπει να βρεθούμε έτοιμοι για άμεση απεργιακή απάντηση.

Να μην χαθεί ούτε ώρα, να οργανωθεί η απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς. Αυτό που αποδεικνύεται καθημερινά είναι ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο, για να ορθοποδήσει η καπιταλιστική οικονομία πρέπει οι μισθοί και οι συντάξεις να γίνουν επιδόματα εξαθλίωσης, να πουλιέται η εργατική δύναμη στον εργοδότη, χωρίς κανένα περιορισμό στο ύψος του μισθού και τον ημερήσιο χρόνο εκμετάλλευσης.

Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα απαιτώντας σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους! Ετοιμάζουν για όλους μας:

Την επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των κλαδικών μισθών, του μέσου μισθού.

Την παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλ. τη δουλειά λάστιχο με μισθούς πείνας.

Τη γενίκευση του άθλιου «υποκατώτερου» μισθού για όλους τους νεοπροσλαμβανομένους.

Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από 8.600 ευρώ.

Την απελευθέρωση των απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%.

Τη νέα μείωση των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.

Νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις .

Στις 8 Δεκέμβρη ή νωρίτερα αν φέρουν τα βάρβαρα μέτρα, να είμαστε προετοιμασμένοι σε κάθε σωματείο και χώρο δουλειάς για Πανεργατική Απάντηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια