default-image

Ομολογία-σοκ 28χρονης, αμφισβητεί το βιασμό η αδερφή της

Κρήτη
Ομολογία-σοκ 28χρονης, αμφισβητεί το βιασμό η αδερφή της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτες στιγμές εκτυλίχθηκαν στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, όπου ξεκίνησε η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης του βιασμού μιας 28χρονης μητέρας, τον Ιούλιο του 2013, σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Ενώπιον της Έδρας κατέθεσε χθες η νεαρή γυναίκα, η οποία περιέγραψε τα όσα φέρεται να υπέστη στα χέρια των δύο κατηγορούμενων. Ωστόσο, από το Δικαστήριο εξετάστηκε ως μάρτυρας και η αδερφή της φερόμενης παθούσας, η οποία αμφισβήτησε το ότι η 28χρονη βιάστηκε!

Από νωρίς το πρωί, η αστυνομική παρουσία μέσα κι έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου ήταν ισχυρότατη. Μετά τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε και επρόκειτο να ξεκινήσει η δίκη, οι αστυνομικοί δεν αστειεύονταν: Από την πρώτη στιγμή, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθάρισαν σε όλους όσους βρίσκονταν στο ακροατήριο, ότι σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς «ξεφύγει», θα συλλαμβάνεται αμέσως, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία σύσταση.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι η συνεδρίαση του Δικαστηρίου δεν είχε ένταση… Ανάμεσα στον κατάλογο με τα ονόματα των μαρτύρων του κατηγορητηρίου, βρίσκονταν - μεταξύ άλλων - και αυτό της αδερφής της φερόμενης παθούσας.

Παρ' όλα αυτά, η ίδια δεν βρισκόταν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Έτσι, η Έδρα διέταξε τη βίαιη προσαγωγή της, κάτι στο οποίο συναίνεσαν τόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης, όσο και η πλευρά της πολιτικής αγωγής. Όπερ και εγένετο. Αστυνομικοί εντόπισαν την αδερφή της 28χρονης και την οδήγησαν ενώπιον της Έδρας.

"Προσπάθησα να αυτοκτονήσω"

Πρώτη κατέθεσε ως μάρτυρας η ίδια η 28χρονη μητέρα. Εμφανώς συγκινησιακά φορτισμένη, ισχυρίστηκε ότι γνώριζε αμφότερους τους κατηγορούμενους και πριν το περιστατικό. Ειδικότερα, ο ένας από τους δύο είναι κουνιάδος της μεγαλύτερης αδερφή της (σ.σ. η τελευταία έχει παντρευτεί τον αδελφό του συγκεκριμένου κατηγορούμενου), ενώ ο άλλος φέρεται - σύμφωνα με την ίδια την 28χρονη - να την παρενοχλούσε.

Συγκεκριμένα, η 28χρονη υποστήριξε ότι ο τελευταίος την παρενοχλούσε επανειλημμένα, στέλνοντάς της μηνύματα ερωτικού περιεχομένου στο κινητό της. Η νεαρή μητέρα πρόσθεσε ακόμη ότι - παρά τις πιέσεις του - δεν είχαν βρεθεί ποτέ οι δυο τους.  

Εξάλλου, είπε ότι λίγο καιρό μετά έδειξε τα επίμαχα μηνύματα στο σύζυγό της, ο οποίος ζήτησε από τον εν λόγω κατηγορούμενο να συναντηθούν, κάτι που τελικά δεν έγινε ποτέ.

Εν συνεχεία, η 28χρονη μίλησε και για τα όσα φέρεται να πέρασε στα χέρια των δυο κατηγορουμένων. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι αρχικά ο ένας από τους δυο άνδρες την καθήλωσε και στη συνέχεια βιάστηκε διαδοχικά από αμφότερους τους κατηγορούμενους. Σύμφωνα με την ίδια, αμέσως μετά, οι κατηγορούμενοι την εγκατέλειψαν, αφήνοντάς την γυμνή σε χωράφι της περιοχής.

Στη συνέχεια, η φερόμενη παθούσα περιέγραψε τα όσα βίωσε μετά το περιστατικό. Ειδικότερα, είπε ότι δεν άφηνε τα παιδιά της να την πλησιάσουν, καθώς αισθανόταν «βρώμικη».

Εξάλλου, όπως πρόσθεσε, το επόμενο διάστημα βρισκόταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, αναπτύσσοντας τάσεις αυτοκτονίας. Λίγες μέρες μετά το συμβάν η ίδια προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της πίνοντας χάπια.

Σύμφωνα με την ίδια, χρειάστηκε μάλιστα να νοσηλευτεί για διάστημα περίπου μιας εβδομάδας στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ. Εξάλλου, ερωτώμενη γιατί δεν κατονόμασε τους κατηγορούμενους την ίδια μέρα που συνέβη το περιστατικό, η 28χρονη απάντησε ότι ήταν πολύ φοβισμένη.

Αμφισβήτησε το βιασμό

Αμέσως μετά την κατάθεση της 28χρονης, ήταν η σειρά της αδερφής της - η οποία στο μεταξύ είχε προσαχθεί βιαίως στα Δικαστήρια από αστυνομικούς - να εξεταστεί.

Η μεγαλύτερη σε ηλικία αδελφή της φερόμενης παθούσας, αναφέρθηκε στην υπόθεση κάνοντας λόγο για υποτιθέμενο βιασμό. Ειδικότερα, υποστήριξε ότι η αδερφή της (σ.σ. η 28χρονη) παρασύρθηκε από το οικογενειακό της περιβάλλον, προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικό όφελος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η 28χρονη της είχε δείξει τα μηνύματα που της έστελνε ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, ωστόσο - σύμφωνα πάντα με την ίδια - η 28χρονη δεν είχε μείνει αδιάφορη, καθώς του του απαντούσε. Εξάλλου, η μάρτυρας πρόσθεσε ότι μετά το συμβάν, η οικογένειά της διαλύθηκε.

Κι αυτό καθώς ο σύζυγό της, ο οποίος είναι αδερφός του ενός εκ των δυο κατηγορουμένων, την εγκατέλειψε. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της δεύτερης μάρτυρα, η 28χρονη τη διέκοψε την ώρα που εξεταζόταν, φωνάζοντάς της «Πες την αλήθεια!».

Στις 20 Δεκεμβρίου η απόφαση

Σημειώνεται ότι ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων, δεν προσήλθε στο Δικαστήριο - όπως και την προηγούμενη εβδομάδα- και παρίσταται δια του πληρεξουσίου συνηγόρου του.

Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι αμφότεροι οι κατηγορούμενοι είχαν αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, λίγους μήνες μετά το συμβάν.

Μετά την ολοκλήρωση των δυο μαρτυρικών καταθέσεων, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου διέκοψε τη συνεδρίαση για την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου.

Εκείνη την ημέρα η δίκη θα συνεχιστεί με την κατάθεση των υπόλοιπων μαρτύρων, τις απολογίες των κατηγορουμένων, την εισαγγελική πρόταση και την έκδοση της απόφασης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ 28ΧΡΟΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News