default-image

1,5 δισεκατομμύρια ευρώ στην Περιφέρεια Κρήτης

Κρήτη
1,5 δισεκατομμύρια ευρώ στην Περιφέρεια Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με σκοπό η Περιφέρεια Κρήτης να απορροφήσει 1,5 δις. ευρώ την τρέχουσα προγραμματική περίοδο συζήτησε ο Σταύρος Αρναουτάκης σε ενημερωτική εκδήλωση για την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΚΡΗΤΗ 2014-2020, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Ηράκλειο και διοργανώθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης.

Επίσης, ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε για την καλή συνεργασία αυτοδιοίκησης, φορέων, υπηρεσιών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, σημειώνοντας ότι από τα 430 εκατ. ευρώ που δικαιούται η Κρήτη από το νέο ΕΣΠΑ, μέχρι στιγμής έχουν εξειδικευτεί έργα προϋπολογισμού 277 εκατ. ευρώ.

«Ενημερώνουμε σήμερα τους φορείς για την πορεία του περιφερειακού μας προγράμματος, αλλά και τις νέες προσκλήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης, τονίζοντας ότι απαιτείται συνεργασία όλων των φορέων και σωστή προετοιμασία.

«Εμείς, από πλευράς Περιφέρειας, έχουμε εξειδικεύσει μέχρι σήμερα περίπου 277 εκατ. ευρώ από τα 430 που διατίθενται, φιλοδοξούμε να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του χρόνου οι εντάξεις σε περίπου 100 έργα και να έχουμε και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το 35%-37% του προγράμματος, που από την νέα χρονιά θα υπάρξουν οι προσκλήσεις, και να υποβάλλουν οι φορείς τα έργα, αρμοδιότητα που θα υλοποιήσει, πλέον, η Περιφέρεια Κρήτης», επεσήμανε.

Επίσης, υπογράμμισε ότι χρειάζεται η τακτική ενημέρωση και η προσεκτική ανάγνωση των προσκλήσεων όταν δημοσιοποιούνται.

«Είναι απόλυτα εφικτός ο πήχης που βάλαμε να απορροφήσει η Κρήτη 1,5 δισ. ευρώ, διότι έχουμε τα 430 εκατ. ευρώ, τα οποία υπάρχουν, τα 150 εκ. ευρώ από τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, πάνω από 1 δισ. για τον ΒΟΑΚ με την πρόταση που έχουμε καταθέσει και έχει εγκριθεί από τη διυπουργική. Έχουμε και άλλα έργα από τα τομεακά προγράμματα των υπουργείων, άρα 1,5 δισ. νομίζω ότι μπορούμε να το ξεπεράσουμε τα επόμενα χρόνια με τη συνεργασία της εκάστοτε εξουσίας».

Η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης, Μαρία Κασσωτάκη, σημείωσε ότι ο νέες προσκλήσεις που θα βγουν το επόμενο διάστημα θα αφορούν έργα στους τομείς του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και της διαχείρισης των υδάτων.

Στην ενημερωτική εκδήλωση συμμετείχαν δήμαρχοι, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, παραγωγικών τάξεων, φορείς, υπηρεσιακά στελέχη κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News