Κρήτη

Το Ηράκλειο τίμησε τους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης

Ημέρα μνήμης και τιμής στους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης η σημερινή, με τις τοπικές αρχές του τόπου να καταθέτουν στεφάνια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ενώ νωρίτερα τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά.

Η ημέρα της Εθνικής Αντίστασης στην Κρήτης εορτάστηκε με κάθε επισημότητα σε όλη την Κρήτη, με Περιφερειάρχη, Δημάρχους και Βουλευτές να αναφέρονται στα διαχρονικά μηνύματα της ελευθερίας και της εδραίωσης της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με άρθρο Νόμου, την επέτειο της Μάχης του Γοργοπόταμου ως ημέρα Πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας αντίστασης.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης σε δήλωση του ανέφερε: «Σήμερα γιορτάζουμε και αποτίουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Πριν από 74 χρόνια η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας των μεγαλύτερων τότε αντιστασιακών οργανώσεων. Αυτή η ύψιστη πράξη Εθνικής Αντίστασης αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και για τις επόμενες γενιές. Η ομοψυχία , οι συνεργασίες και η διαρκής διεκδίκηση δίνουν τη δυνατότητα να κερδίζονται ακόμη και άνισες μάχες».

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια