Κρήτη

Το μήνυμα του Β. Λαμπρινού για την Εθνική Αντίσταση

Το μήνυμά του για τη Μνήμη της Εθνικής Αντίστασης εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής (1941-1944) που παραμένει όπως τόνισε πάντα ζωντανή, έστειλε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Οι αγώνες ενός λαού για Ελευθερία, Ανεξαρτησία, και Αξιοπρέπεια, τιμούν διαχρονικά μια χώρα. Στην πιο κρίσιμη περίοδο της σύγχρονης Ιστορίας, με την εξάπλωση των αντιδημοκρατικών δυνάμεων, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι καταστροφές, η βία, οι αποτρόπαιες και παράλογες πράξεις των Γερμανικών και Ιταλικών στρατευμάτων και των συμμάχων τους, εκμηδένιζαν τις αξίες της Δικαιοσύνης και του Ανθρωπισμού. Χρειάστηκαν αμέτρητες θυσίες, πολύχρονοι και μεγάλοι αγώνες, για την λύτρωση από το σκοτάδι του ολοκληρωτισμού που είχε απλωθεί και πέρα από τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Από τον πρώτο κατοχικό χρόνο στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν αντιστασιακές ομάδες. Οι ηρωικές πράξεις τους αναπτέρωναν το ηθικό του λαού μας. Έδιδαν σε όλους ελπίδες λύτρωσης από τον ζόφο της σκλαβιάς. Συνετέλεσαν στην οριστική ήττα του Ναζισμού.  

Αποτελεί χρέος μας -σε  μια εποχή δύσκολη, με πολλά ανοιχτά μέτωπα στο διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον και με την εμφάνιση ακραίων αντιλήψεων και φρονημάτων, σε Δύση και Ανατολή- να συνεχίσουμε αταλάντευτα τους αγώνες για Ειρήνη, Δημοκρατία, κοινωνική Αλληλεγγύη".

Σχόλια