default-image

Σπουδαία διάκριση για Κρητικό μαθητή Λυκείου

Κρήτη
Σπουδαία διάκριση για Κρητικό μαθητή Λυκείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας μαθητής του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου κατάφερε να πετύχει μια πολύ σημαντική διάκριση, καθώς κατάφερε να κερδίσει το πρώτο βραβείο σε Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό.

Ο Ζαχαρίας Αθανασάκης, μαθητής της ΄Β τάξης του 3ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου Ηρακλείου, κέρδισε το πρώτο βραβείο για μαθητές λυκείου στον 33ο Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων.  

Ο Διαγωνισμός ήταν αφιερωμένος στην εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου και οι διαγωνιζόμενοι, που συμμετείχαν με πεζό ή  με ποίημα, ενθαρρύνθηκαν να κινηθούν γύρω από αυτόν τον θεματικό άξονα.   

Ο Χάρης συμμετείχε με το διήγημα «Ονειρεμένη νύχτα στην Αθήνα» και βραβεύθηκε με το πρώτο βραβείο. Η βράβευση των νικητών πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.

Ο Χάρης Αθανασάκης είναι ένα καλλιεργημένο παιδί, με πολλά ενδιαφέροντα στο χώρο της λογοτεχνίας, του θεάτρου, της τεχνολογίας. Έχει σταθερή παρουσία στις εκδηλώσεις του σχολείου, αξιοποιώντας όλα τα ερεθίσματα που του δίνει το σχολείο.

Ο ίδιος δήλωσε σε τοπική εφημερίδα των Χανίων: «Εμπνεύστηκα το διήγημα μου από τις διάφορες αδικίες που υπάρχουν σε βάρος διάφορων κοινωνικών ομάδων και το συνέδεσα με τους αγώνες των νέων στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973. Τους νέους σήμερα συνεχίζει να τους διακατέχει μια επαναστατικότητα και μια ισχυρή ροπή να αλλάξουν τα πράγματα».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του 3ου ΓΕΛ συγχαίρουν ολόψυχα τον Χάρη Αθανασάκη για την επιτυχία του και ευχαριστούν τη συνάδελφο κ. Νικολιδάκη για την αποτελεσματική ενθάρρυνση της προσπάθειάς του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News