default-image

Μετακομίζει η λαϊκή της Παρασκευής

Κρήτη
Μετακομίζει η λαϊκή της Παρασκευής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Μετακομίζει" η λαϊκή αγορά που γίνεται κάθε Παρασκευή στην πόλη του Ηρακλείου.

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου, η μετακίνηση της λαϊκής, η οποία μέχρι σήμερα φιλοξενείται στις οδούς Γαλενιανού και Καραμανλή, ανηφορίζει λίγο βορειότερα, στη συνοικία της Θερίσου.

Το ζήτημα της μετακίνησης της λαϊκής της Παρασκευής τέθηκε έπειτα από σχετική εισήγηση του Τμήματος Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου. Ειδικότερα, έπειτα από σχετική απόφαση που ελήφθη πριν από λίγες ημέρες, η αρμόδια Επιτροπή έθεσε σε δημόσια διαβούλευση δέκα ημερών το ζήτημα της μεταφοράς της λαϊκής της Παρασκευής.

Πιο συγκεκριμένα, η λαϊκή που γίνεται κάθε Παρασκευή αναμένεται να μεταφερθεί στις οδούς Λεβήνου και Δραμουντάνη.

Συγκεκριμένα, στην οδό Λεβήνου η λαϊκή θα φιλοξενείται από το ύψος της οδού Ιφιγένειας έως το ύψος της οδού Μιχαήλ Αρχαγγέλου. Στην οδό Δραμουντάνη, οι παραγωγοί θα στήνουν τους πάγκους τους από το ύψος της οδού Μίνωος μέχρι και το ύψος της Λεβήνου.

Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου θα συζητήσει το ζήτημα.

Εξάλλου, τυχόν παρατηρήσεις και απόψεις που κατατίθενται από περίοικους και λοιπούς ενδιαφερόμενους, στο πλαίσιο της διαβούλευσης, θα ληφθούν υπόψη κατά την εισήγηση της Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα προχωρήσει στη λήψη της απόφασης για τη μετακόμιση της λαϊκής αγοράς της Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι στη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου πήραν μέρος ο πρόεδρός της, αντιδήμαρχος Γιάννης Ρασούλης, η Στέλλα Αρχοντάκη, ο Γιώργος Μανδαλάκης, ο Μανόλης Χαιρέτης, ο Γιάννης Ψαρράς, η Μόνα Αμανατίδου, καθώς και το αναπληρωματικό μέλος Μιχάλης Κασαπάκης.

Από τη συνεδρίαση, που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, απουσίαζαν τα τακτικά μέλη της Επιτροπής Ανδρέας Κυπραίος, Πέτρος Ινιωτάκης, Μυρωνία Πλερωνάκη, Γιάννης Τσαπάκης και Γιώργος Καραντινός.

Τεράστιες αντιδράσεις: Είχε φύγει από την Πετρακογιώργη πριν 1,5 χρόνο

Υπενθυμίζεται ότι η λαϊκή της Παρασκευής γίνεται στις οδούς Γαλενιανού και Καραμανλή εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο. Πριν από την εν λόγω τοποθεσία, η λαϊκή φιλοξενούταν για σχεδόν πέντε χρόνια στην οδό Πετρακογιώργη.

Το Μάιο του 2015, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία της λαϊκής της Παρασκευής στις οδούς Γαλενιανού και Καραμανλή, είχαν προκληθεί τεράστιες αντιδράσεις από τους εμπόρους και τους παραγωγούς.

Ειδικότερα, τουλάχιστον 50 από τα 138 άτομα που συμμετείχαν στη λαϊκή, όσο αυτή γινόταν στην οδό Πετρακογιώργη, έμειναν εκτός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News