Κρήτη

Τι πρέπει να γνωρίζω για την Ψωρίαση και την Αρθρίτιδα;

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19.11.2016 στα Χανιά η εκδήλωση με θέμα «Τι πρέπει να γνωρίζω για την Ψωρίαση και την Ψωριασική αρθρίτιδα».

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19.11.2016 στα Χανιά η εκδήλωση με θέμα «Τι πρέπει να γνωρίζω για την Ψωρίαση και την Ψωριασική αρθρίτιδα» σε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια».

Οι εισηγήσεις των ομιλητών, του δερματολόγου κυρίου Ηλία  Παπαμιχελάκη για την Ψωρίαση, καθώς και του ρευματολόγου κυρίου Γιάννη Καλλιτσάκη για την Ψωριασική Αρθρίτιδα, ήταν πλήρεις και περιεκτικές.

Οι δύο επιστήμονες ήταν ιδιαίτερα αναλυτικοί και επεξηγηματικοί και ανέπτυξαν θέματα όπως τα συμπτώματα και η κλινική εικόνα του ασθενούς με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα, οι υπάρχουσες θεραπευτικές επιλογές, η ψωρίαση στα νύχια, ο ρόλος της διατροφής στα δύο αυτά νοσήματα, η συνεργασία μεταξύ των δερματολόγων και των ρευματολόγων για το βέλτιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Η προσέλευση του κοινού ήταν εντυπωσιακή και το ενδιαφέρον μεγάλο, όπως φάνηκε από τις πολυάριθμες ερωτήσεις και τη συζήτηση που ακολούθησε.  

Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και αποδείχθηκε ότι η συνεργασία των συλλόγων ασθενών στην Ελλάδα είναι σημαντικό εφόδιο στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών αλλά και στην προσπάθεια για την υπεύθυνη ενημέρωση του κοινού.

Περισσότερες πληροφορίες για τους συλλόγους και τις δράσεις τους μπορεί να βρει κανείς στους ακόλουθους συνδέσμους:

www.epidermia.gr

www.srcrete.gr   

Σχόλια