default-image

Προειδοποιούν για πλημμύρες, χιόνια και κρύο στην Κρήτη

Κρήτη
Προειδοποιούν για πλημμύρες, χιόνια και κρύο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίχως κανείς να γνωρίζει πότε τελικά θα έρθει ο χειμώνας στο νησί,  η Περιφέρεια Κρήτης έστειλε ανακοίνωση για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο... ενημερώνοντας αγρότες κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινόμενων (όπως πλημμύρες, πτώση της θερμοκρασίας και έντονης χιονόπτωσης) σε Ορεινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΠΟΛΙΚΟ ΨΥΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Το αρμόδιο γραφείο της Περιφέρειας καλεί  τον αγροτικό κυρίως κόσμο των περιοχών αυτών να παρακολουθεί  τις προγνώσεις και τις προειδοποιήσεις του καιρού, που εκδίδει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και να  προετοιμαστεί  κατάλληλα, δηλαδή να φροντίσει  να έχει τα απαραίτητα εφόδια και ζωοτροφές για το ποίμνιό του και τα μελισσοσμήνη του.Επίσης οι άνθρωποι που βρεθούν σε απομακρυσμένες περιοχές να έχουν εξασφαλίσει την επικοινωνία του και να είναι σε ετοιμότητα, ώστε να εγκαταλείπουν τις περιοχές με υψηλό υψόμετρο πριν αποκλειστούν.

Και όλα αυτά ενώ με χιόνια και δριμύ ψύχος θα αποχαιρετήσει ο Νοέμβριος την υπόλοιπη χώρα, καθώς ψυχρές αέριες μάζες καταφθάνουν από τη Σιβηρία.Μάλιστα, οι μέχρι στιγμής προβλέψεις κάνουν λόγο για χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αθήνα ενώ αν και αρχικά η Κρήτη φαινόταν να βγαίνει αλώβητη τελικά τελευταία στοιχεία το μεσημέρι της Τετάρτης ανέφεραν ότι  ο καιρός αναμένεται να αλλάξει στο νησί μας από την ερχόμενη Τρίτη οπότε και σύμφωνα με τελευταία στοιχεία από τους μετεωρολόγους προβλέπονται στα νότια τοπικές καταιγίδες . Μάλιστα οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί 5-7 μποφόρ και πιθανόν στα πελάγη 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Greek-weather.org, φαίνεται ότι θα χιονίσει αρκετά σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θράκης, της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, της ανατολικής Ηπείρου, της βόρειας κυρίως Θεσσαλίας, αλλά και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής ορεινής και ημιορεινής Πελοποννήσου.

Πάντως το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη φαίνεται να αλλάζει σταδιακά με βροχές να εκδηλώνονται, όχι όμως τέτοιας έκτασης που θα δώσουν ανάσα στην διψασμένη γη του νησιού. Σύμφωνα με τις πρόσφατες  μετεωρολογικές προβλέψεις  ασθενείς βροχές θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από απόψε ενώ η θερμοκρασία θα πέσει όχι όμως αισθητά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr, νεφώσεις, αυξημένες με λίγες βροχές στη Βόρεια και ορεινή Κρήτη και πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών περιμένουμε σήμερα την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016.

Αναλυτικότερα οι προβλέψεις για Τετάρτη και Πέμπτη

Ηράκλειο

Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στο Ηράκλειο Κρήτης σήμερα, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία στους 16 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για αύριο Πέμπτη 24/11, προβλέπεται συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αρκετές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Χανιά

Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στα Χανιά σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. Για αύριο Πέμπτη 24/11, ο καιρός θα είναι αρκετά συννεφιασμένος, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 15 έως 16 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοανατολικούς ανέμους ως 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 15 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από ανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Ρέθυμνο

Βροχή προβλέπεται για το Ρέθυμνο σήμερα, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 16 έως 17 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχή, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

 Για αύριο Πέμπτη 24/11, θα εκδηλωθεί ασθενής βροχόπτωση, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους έντασης 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 14 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από ανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Άγιος Νικόλαος

Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στο Λασίθι σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.Για αύριο Πέμπτη 24/11, ο καιρός θα είναι αρκετά συννεφιασμένος, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 15 έως 16 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοανατολικούς ανέμους ως 2 μποφόρ.

Επιμέλεια : Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News