default-image

Δ.Χερσονήσου: "Πόλεμος" για τη "χαμένη" ταμειακή μηχανή

Κρήτη
Δ.Χερσονήσου: "Πόλεμος" για τη "χαμένη" ταμειακή μηχανή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Σκληρή η απάντηση Γιάννη Μαστοράκη - Δημάρχου Χερσονήσου- μέσω του Ράδιο 9,84 στην κριτική του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Σέγκου για τα έργα και τις ημέρες της Δημοτικής Αρχής την τελευταία διετία. Κάνει λόγο για ανεπαρκή αντιπολίτευση, που δεν έχει αντιληφθεί ότι έχει ένα σημαντικό έργο, παράλληλα με αυτό της Δημοτικής Αρχής.

Ο Γιάννης Σέγκος επικεντρώθηκε σε τέσσερα βασικά σημεία: Το Ειρηνοδικείο, την ταμειακή μηχανή της ΔΑΜΑΛ που χάθηκε, την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο σχετικά με τα απορρίμματα και την σχολική στέγη.

''Τον Γ.Σέγκο τον απασχολεί η αυτοπροβολή του κι όχι το συμφέρον του Δήμου'' απάντησε σήμερα ο Γιάννης Μαστοράκης. ''Γνωρίζει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τις προσπάθειες και τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής. Έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ως Δημοτικός Σύμβουλος για τις πράξεις και τις ημέρες μας''.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΕΓΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Δ.ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

Στην απάντησή του στα όσα του καταλογίζει ο κ.Σέγκος ο δήμαρχος Χερσονήσου απαντά:

Σε συνέχεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο κ. Σέγκος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Χερσονήσου και των διαλαμβανομένων σε αυτή αλλά και των πρόσφατων δημοσιευμάτων στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα,  σας γνωρίζουμε τα εξής:

 Σχετικά με την «εξαφάνιση της ταμειακής μηχανής», στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2016 σε διαδικασία απόσυρσης παλαιών φορολογικών ταμειακών μηχανών από την εταιρεία Δ.Α.ΜΑΛ. ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ, - η οποία, παρεμπιπτόντως,  προς ενημέρωση του κ. Σέγκου αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί  εταιρεία εκμετάλλευσης τριών (3)  τμημάτων παραλίας και όχι εταιρεία διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας - διαπιστώθηκε από το νυν Πρόεδρο του Δ.Σ της ως άνω εταιρείας και του λογιστή της, η απώλεια μίας εξ αυτών.

Κατά την αναζήτησή της, διαπιστώθηκε ότι η τελευταία χρήση της, όπως προκύπτει από τα βιβλία της ως άνω εταιρείας, πραγματοποιήθηκε το 2011.

 Αμέσως ο νυν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ως όφειλε,  και άμεσα θα δηλωθεί η απώλειά της στην αρμόδια ΔΟΥ.

Σε κάθε περίπτωση, από τους καθημερινούς ελέγχους που πραγματοποιούνταν στα τμήματα παραλιών που εκμεταλλεύεται η ως άνω εταιρεία δεν προκύπτει η χρήση στοιχείων της απολεσθείσης ταμειακής μηχανής για είσπραξη εσόδων.

Όσον αφορά την καταγγελία ότι  «ο Δήμος έχασε το Ειρηνοδικείο» επ' αυτού απαντάμε ότι: το Ειρηνοδικείο Χερσονήσου έχει σταματήσει να λειτουργεί και οι αρμοδιότητές του έχουν μεταφερθεί στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου. Το Ειρηνοδικείο Χερσονήσου στεγάστηκε σε ιδιόκτητο κτήριο του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.).  Η κατασκευή του κτιρίου και η στέγασή του έγινε σε οικόπεδο εμβαδού 425 τμ ιδιοκτησίας της τέως Κοινότητας Λιμένα Χερσονήσου, το οποίο παραχωρήθηκε δωρεάν με το υπ αριθμό 2.913/13.11.1987 συμβόλαιο στο ΤΑΧΔΙΚ, σε εκτέλεση απόφασης του Κοινοτικού Συμβουλίου (6.1986). Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χερσονήσου με την 144/2013 απόφασή του ομόφωνα αποφάσισε - και με ψήφο του κ. Σέγκου, την υποβολή αιτήματος προς το ΤΑΧΔΙΚ για δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου του καταργηθέντος Ειρηνοδικείου Χερσονήσου προς το Δήμο Χερσονήσου για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου και την άσκηση των διευρυμένων δραστηριοτήτων του.

Επιπλέον τούτου ο Δήμαρχος  με την αριθ. πρωτ. 18646/2016 επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ.  Αλεξιάδη - η οποία κοινοποιήθηκε στην Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας - αιτείται τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου του καταργηθέντος Ειρηνοδικείου Χερσονήσου προς το Δήμο Χερσονήσου.

Γενικότερα για τη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος μόνο αδράνεια δεν παρουσιάζουν, αντιθέτως, διασφαλίζουν την προστασία της και όποτε ήθελε διαπιστωθεί καταπάτηση προβαίνει - με τη συνδρομή της Νομικής και της Τεχνικής του Υπηρεσίας -στη λήψη όλων των από το νόμο  απαραίτητων μέτρων.

Επί της καταγγελίας του κ. Σέγκου «για κορεσμένο  ΧΥΤΑ», σύμφωνα πάντα με τα λόγια του ιδίου, του απαντούμε τα εξής:

Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Βόρειας Πεδιάδας Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (Φο.Δ.Σ.Α. ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ Α.Ε. ΟΤΑ) με ίδια μέσα έχει προβεί στις απαραίτητες χωματουργικές εργασίας για τη διαμόρφωση νέου κυττάρου,  δέκα και πλέον στρεμμάτων, έχει εξασφαλίσει το υλικό υπόβασης και πρόκειται να ολοκληρώσει τη διαδικασία προμήθειας των υλικών στεγάνωσης και όλων των απαραίτητων προμηθειών για τη λειτουργία του εν λόγω κυττάρου, πάντα με ίδια μέσα και με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών της περιοχής μέχρι την κατασκευή μονάδας μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης και του ΧΥΤΥ Χερσονήσου.  

Σχετικά με την πρόνοια της Δημοτικής Αρχής για τη  σχολική στέγη,  ο κ. Σέγκος προτρέχει και δεν αναμένει την υποβολή του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2017,  στο οποίο υπάρχει σαφή πρόβλεψη αλλά και εξασφάλιση πιστώσεων όχι μόνο για αγορά ακινήτων για δημιουργία σχολικών κτιρίων αλλά και για τις μελέτες κατασκευής τους, σε δημοτικές ενότητες του Δήμου μας.

  Να υπενθυμίσουμε στον κ. Σέγκο ότι ο Δήμος μας εξασφάλισε ήδη την χρηματοδότηση του έργου«Ανέγερση σχολικού συγκροτήματος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (12θέσιο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κοκκίνη-Χάνι) στη θέση Κοψάς Δ.Κ. Ανώπολης»   προϋπολογισμού  8.293.664,50 €, από το ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, συντάσσεται από τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μελέτη για την ανέγερση Νηπιαγωγείου στον οικισμό της Ελιάς.

Τέλος, για τη μεταφορά νηπίων στο Μοχό αλλά και γενικότερα για τη μεταφορά παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου δεν υπάρχει καμία διάταξη νόμου που να επιτρέπει τη μεταφορά παιδιών προσχολικής ηλικίας από το Δήμο στους παιδικούς σταθμούς  και με λεωφορεία του Δήμου.

 Εν κατακλείδι, η Δημοτική Αρχή προσηλωμένη στο καθήκον της,  εξακολουθεί να εργάζεται άοκνα και ταπεινά και σε καμία περίπτωση δεν υπεισέρχεται στη λογική του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Σέγκου,  αυτή της διαρκούς ενασχόλησής του με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και της επιδίωξης της προσωπικής του προβολής με κάθε πρόσφορο μέσο.

Σε κάθε περίπτωση, η τακτική του κ. Σέγκου υποδηλώνει μια ανεπαρκή αντιπολίτευση, που δεν έχει αντιληφθεί ότι έχει ένα σημαντικό έργο, παράλληλα με αυτό της Δημοτικής Αρχής.

Αντί να ψάχνουμε σκοτεινές δραστηριότητες, σε μια δημοτική περίοδο που είναι η διαφανέστερη όλων των εποχών στο Δήμο μας, ας δώσουμε, όσοι έχουμε, τις φωτεινές μας προτάσεις για το μέλλον του τόπου μας.

Η δύσκολη εποχή που ζούμε απαιτεί ενότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας μας. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News