default-image

Γιατί ακυρώνει το ταξίδι στην Κρήτη ο Μουζάλας

Κρήτη
Γιατί ακυρώνει το ταξίδι στην Κρήτη ο Μουζάλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για μια ακόμη φορά δεν θα βρεθεί στην Κρήτη ο Γιάννη Μουζάλας ο οποίος- αν και αναμένεται καιρό στο νησί και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα το επισκεπτόταν την Παρασκευή- ακύρωσε το ταξίδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr το φορτωμένο πρόγραμμα του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής και οι εξελίξεις στο βορειονανατολικό Αιγαίο «εμποδίζουν» την επίσκεψή του.

Όπως μας είπε επικοινωνώντας μαζί του -αφού τον εντοπίσαμε στον προσφυγικό καταυλισμό Ριτσώνα στην Εύβοια όπου κατά βάση διαμένουν Σύροι και Ιρακινοί πρόσφυγες -οι εξελίξεις στο προσφυγικό και τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά με αποτέλεσμα ο ίδιος να είναι υποχρεωμένος να τροποποιεί διαρκώς το πρόγραμμά του.

Το επίκεντρο αυτή τη στιγμή για τον ίδιο είναι το βορειοανατολικό Αιγαίο όπου υπάρχει μια όξυνση της κατάστασης με δεδομένο ότι στις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια μικρή μεν, αλλά υπαρκτή ροή νέων προσφύγων σε Χίο, Σάμο, Λέσβο έστω και με τη μορφή σποραδικών εμφανίσεων.

Τι είπε στο neakriti.gr

Στην ερώτηση του neakriti.gr εάν προτίθεται να μεταφέρει την κάθοδό του στο Ηράκλειο την ερχόμενη εβδομάδα χωρίς να το αποκλείει σημείωσε με νόημα «αυτή την ώρα οι προτεραιότητες καθορίζονται από τις εξελίξεις και τη δραματική επικαιρότητα του προσφυγικού στα νησιά του Αιγαίου και τις δομές της Ηπειρωτικής χώρας. Βεβαίως και σχηματοποιείται ένας σχεδιασμός για την Κρήτη αλλά για την κάθοδό μου δεν μπορώ να δεσμευτώ απόλυτα ότι θα είναι την επόμενη εβδομάδα καθώς οι εξελίξεις μεταβάλλονται διαρκώς.

Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να ενημέρωσε ήδη τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης κ.Λαμπρινό καθώς κρίσιμες θα ήταν επαφές που θα είχε στην Κρήτη για το προσφυγικό και τη φιλοξενία προσφύγων στο νησί.  

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σαχίνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News