default-image

Δράσεις φιλαναγνωσίας για μαθητές στον Πλατανιά

Κρήτη
Δράσεις φιλαναγνωσίας για μαθητές στον Πλατανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο δράσεις φιλαναγνωσίας που απευθύνονται σε παιδιά δημοτικών σχολείων της περιοχής θα υλοποιήσει το αμέσως προσεχές διάστημα ο δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για προώθηση και διάδοση της παιδικής φιλαναγνωσίας.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τη σχολική σύμβουλο 4ης Περιφέρειας Χανίων Μαργαρίτα Γερούκη, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στο δημοτικό σχολείο Κολυμβαρίου και στο δημοτικό σχολείο Βουκολιών, με προσκεκλημένο τον συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Παναγιώτη Δημητρόπουλο, ο οποίος θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ο μπαμπάς μου… ο ήρωας μου».

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών και «μιλάει» για τη φιλία, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αξία των οικογενειακών δεσμών και την πατρική αγάπη.

«Μέσω των εν λόγω δράσεων, θα δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για ένα σημαντικό θέμα όπως αυτός της υιοθεσίας και τον ρόλο της οικογένειας στη σύγχρονη εποχή, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα για την αξία των οικογενειακών δεσμών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News