Κρήτη

Αναγέννηση της υπαίθρου για να σωθούν οι αγρότες

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την προσπάθειά της να επικοινωνήσει το μήνυμά της στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στους αγρότες, που βρέθηκαν στο επίκεντρο και της πρόσφατης περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη δυτική Κρήτη.

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την προσπάθειά της να επικοινωνήσει το μήνυμά της στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στους αγρότες, που βρέθηκαν στο επίκεντρο και της πρόσφατης περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη δυτική Κρήτη.

Στο ίδιο πλαίσιο, συνεχίζονται οι δράσεις του κόμματος σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ανοικτές συζητήσεις από τη Γραμματεία Αγροτικών Φορέων για θέματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, με την παρουσία στελεχών του κόμματος και του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ξεκίνησαν προχθές Σάββατο 19 Νοεμβρίου στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο του οδοιπορικού της "Συμφωνίας αλήθειας" με τους αγρότες της χώρας.

Η πρώτη συνάντηση-συζήτηση με αγρότες του νομού Έβρου έλαβε χώρα στην Ορεστιάδα, όπου τα στελέχη της Ν.Δ. παρουσίασαν το πρόγραμμα του κόμματος για τον πρωτογενή τομέα. Της συνάντησης με τους αγρότες προηγήθηκαν συσκέψεις με στελέχη της Ν.Δ. στην Αλεξανδρούπολη, το Σουφλί και το Διδυμότειχο.

Χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στελεχών της Ν.Δ. στην Κομοτηνή, παρουσία του γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη. Ο κ. Αυγενάκης μίλησε χθες στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιάσμου του νομού Ροδόπης.

Το γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχτηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ο βουλευτής Έβρου Δημήτριος Δημοσχάκης και πλήθος κομματικών και αυτοδιοικητικών στελεχών της Ν.Δ.

Περιοδεία Μητσοτάκη

Ο κ. Αυγενάκης προανήγγειλε ότι το προσεχές χρονικό διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιοδεύσει στη Θράκη, ενώ σημείωσε ότι στόχος του αρχηγού της Ν.Δ. είναι να ενώσει όλους τους Έλληνες στο πλαίσιο μιας "Συμφωνίας αλήθειας" ενάντια στο λαϊκισμό και τα αδιέξοδα της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής.

Να σημειωθεί ότι, όπως τόνιζαν στελέχη της Ν.Δ. από περιοχές της Θράκης, άρχισε ήδη η προεργασία για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές και σχετικές συζητήσεις έγιναν και κατά τη χθεσινή σύσκεψη με την παρουσία του κ. Αυγενάκη.

Το κλιμάκιο

Στο κλιμάκιο της Ν.Δ. συμμετέχουν οι κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, συντονιστής ΟΔΕ Κοινωνικών Ασφαλίσεων και βουλευτής νομού Καβαλάς, Απόστολος Βεσυρόπουλος, τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής και βουλευτής Ημαθίας, Βασίλης Οικονόμου, τομέαρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και βουλευτής Επικρατείας, Δημήτρης Μελάς, πρ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και συντονιστής στην ομάδα προετοιμασίας του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. για τον πρωτογενή τομέα στη Γραμματεία Προγράμματος, Κώστας Μπαγινέτας, γραμματέας Αγροτικών Φορέων Ν.Δ., Σταύρος Σταυράκολγου αν/τής γραμματέας Αγροτικών Φορέων Ν.Δ., και Χρήστος Γιαννακάκης, σύμβουλος γραμματέα Π.Ε. για θέματα πρωτογενούς τομέα και αγροτικών συνεταιρισμών.

«Καθαρές κουβέντες»

«Ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι εμείς στη Ν.Δ.», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Λ. Αυγενάκης, «αναγνωρίζουμε ότι η αγροτική ανάπτυξη και, κυρίως, η αειφόρος αγροτική ανάπτυξη αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κινητήριους μοχλούς ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

»Στο πλαίσιο αυτό, το πλάνο που επεξεργαζόμαστε στη Ν.Δ. στηρίζεται σε υπεύθυνες και ειλικρινείς προτάσεις, οι οποίες θα έχουν ως στόχο να συμβάλουν στην αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα. Μια "Συμφωνία αλήθειας" με τους αγρότες με καθαρές κουβέντες και κοστολογημένες προτάσεις.

»Προσπάθειά μας είναι η αντιμετώπιση των τραγικών αστοχιών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., που δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στην αγροτική οικονομία, αλλά και τα αναμφισβήτητα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τον Έλληνα αγρότη».

Σχόλια