default-image

Δύο στο εδώλιο για την "ομηρία" στη Μεσαρά

Κρήτη
Δύο στο εδώλιο για την "ομηρία" στη Μεσαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο προσκήνιο επανέρχεται η υπόθεση της ολιγόωρης περιπέτειας ενός Ρεθυμνιώτη, ο οποίος πριν από περίπου τέσσερα χρόνια είχε κρατηθεί "όμηρος" από κτηνοτρόφους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να καθίσει σήμερα ένας 64χρονος μαζί με τον 27χρονο γιο του, κατηγορούμενοι αμφότεροι για την πράξη της «αρπαγής».

Το συμβάν είχε λάβει χώρα στις 20 Σεπτεμβρίου του 2012 σε χωριό της Μεσαράς. Το θύμα και ο αδελφός του είχαν πάει στη Μεσαρά προς αναζήτηση κλεμμένων ζώων, έπειτα από σχετική πληροφορία που φέρεται να είχε φτάσει στ' αφτιά τους.

Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας ο παθών βρισκόταν μέσα στο φορτηγάκι του. Νωρίτερα είχε αφήσει τον αδερφό του σε μια πλαγιά, προκειμένου αυτός να ψάξει για τα ζώα του. Την ώρα που το θύμα περίμενε τον αδερφό του, τον πλησίασε ένας άγνωστος με μαύρο αγροτικό αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, ο οποίος τον ρώτησε αν είναι αυτός που είχε αφήσει νωρίτερα ένα άτομο στην πλαγιά.

Όταν ο ίδιος του απάντησε θετικά, ο άγνωστος φέρεται να νευρίασε και να έβαλε τις φωνές, διαμαρτυρόμενος επειδή πήγαν στα βοσκοτόπια του και ρωτώντας ποιος τους είχε δώσει τη συγκεκριμένη πληροφορία.

Το θύμα απομακρύνθηκε από το σημείο με το αυτοκίνητό του, ωστόσο ελάχιστες στιγμές αργότερα τον σταμάτησαν δύο αγροτικά αυτοκίνητα, από τα οποία κατέβηκαν τέσσερα με πέντε άτομα, τα οποία του είπαν ότι δε θα πάει πουθενά αν δεν έρθει πρώτα ο αδερφός του και να τους πει ποιος τους είπε να ψάξουν εκεί τα ζώα τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μετά από λίγο έφτασε στο σημείο κι άλλο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 64χρονος κατηγορούμενος μαζί με το γιο του. Και αυτοί φέρονται να είπαν στο θύμα ότι δεν πάει πουθενά αν δεν έρθει εκεί ο αδερφός του.

Κάποιος από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί φέρεται να άρπαξε στη συνέχεια τα κλειδιά από το αυτοκίνητό του παθόντος, προκειμένου ο τελευταίος να μην μπορεί να φύγει.

Εν συνεχεία, οι δύο κατηγορούμενοι - όπως κι οι περισσότεροι από τους συγκεντρωθέντες - φέρονται να έφυγαν από το σημείο, όπου παρέμειναν τρία μόνο άτομα.

Περίπου μιάμιση ώρα μετά, ένας από αυτούς τον πλησίασε, του έδωσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, λέγοντάς του ότι η «δουλειά ξεκαθαρίστηκε» και πως μπορεί να φύγει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News