default-image

Ένταση στο Ηράκλειο - Έσπασαν καταστήματα, πέταξαν μπογιές

Κρήτη
Ένταση στο Ηράκλειο - Έσπασαν καταστήματα, πέταξαν μπογιές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες έντασης, πανικού, σπασμένα καταστήματα, κατεστραμμένα εμπορεύματα, συνθήματα από ομάδα νεαρών εναντίων των αστυνομικών πρωταγωνίστησαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου.

Όλα αυτά συνέβησαν τη στιγμή που τα καταστήματα ήταν ακόμα ανοιχτά και οι δρόμοι γεμάτοι με καταναλωτές - που έκαναν τα ψώνια τους - ακόμα και με μικρά παιδιά.

Επίσης από τη μανία της ομάδας των νεαρών δεν ξέφυγε και υποκατάστημα τράπεζας στον Άγιο Μηνά. Μάλιστα έσπασαν και κάμερες σε πολλά καταστήματα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, μιλώντας στο neakriti.gr, καταδίκασε απερίφραστα τα γεγονότα, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία μικρή μερίδα ατόμων, που προκαλεί αυτές τις καταστροφές.

Οι επιχειρηματίες δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους βλέποντας μέσα σε δευτερόλεπτα τα καταστήματα μαζί με τα εμπορεύματά τους να πέφτουν θύματα της μανίας της ομάδας των νεαρών.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη είχε περικυκλώσει το Ηράκλειο και ακολουθούσε τις πορείες που πραγματοποιούνταν στο κέντρο της πόλης. Κάποια στιγμή, όταν ολοκληρώθηκε η μία πορεία ΜΑΤ και ομάδα αντιεξουσιαστών στάθηκαν απέναντι στην πλατεία Ελευθερίας - κάτι που είχε να συμβεί χρόνια - και η ομάδα των νεαρών προκαλούσε τους αστυνομικούς εξαπολύοντας συνθήματα εναντίον τους.   

Οι δυνάμεις της αστυνομίας με ψυχραιμία προσπαθούσαν να αποτρέψουν τα χειρότερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ήταν και ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, ταξίαρχος Κώστας Λαγουδάκης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΙΜΑΤΑΙ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις. Η μία του ΠΑΜΕ στις 6:30 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας με προ-συγκέντρωση, μισή ώρα νωρίτερα, στα Λιοντάρια.

Αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Πριν από την πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από την ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Ελευθερίας με συμμετοχή και άλλων φορέων, ενώ είχε προηγηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στα Λιοντάρια.

Στις 18.30 συγκέντρωση οργάνωσαν ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και άλλοι φορείς στην Πλατεία Ελευθερίας.

Δύο συλλαλητήρια και στα Χανιά

Δύο συλλαλητήρια για να τιμηθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκαν απόψε στα Χανιά.

Στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο που οργάνωσαν συλλογικότητες, σωματεία, φορείς και φοιτητές. Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας τα συνθήματα της γενιάς του Πολυτεχνείου, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία ήταν ειρηνική και έγινε υπό την διακριτική παρουσία της ΕΛΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της πορείας ομάδα νεαρών έγραψε με σπρέι συνθήματα σε εισόδους τραπεζών και σε τοίχους του δημαρχείου της πόλης.

Στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων, πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και άλλων οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία σε δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε και ολοκληρώθηκε στο ηρώο των πεσόντων.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News