default-image

Στις κάλπες μετά από εξάμηνη καθυστέρηση

Κρήτη
Στις κάλπες μετά από εξάμηνη καθυστέρηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 6μηνη προθεσμία που είχε ζητήσει και είχε πάρει από το Πρωτοδικείο Λασιθίου, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Ιεράπετρας, προκειμένου να οργανώσει τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έληξε.

Από την προσωρινή διοίκηση που είχε οριστεί τον περασμένο Μάϊο, για να προετοιμαστούν οι εκλογές, έγινε μεγάλη προσπάθεια, ώστε να βρεθούν πρόθυμοι υποψήφιοι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, την Ομοσπονδία Κρήτης και την Ελεγκτική Επιτροπή.

Η 6μηνη προετοιμασία έφτασε στο τέλος και οι εκλογές θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 14ης Νοεμβρίου 2016, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, για τις εκλογές ανάδειξης των οργάνων διοίκησης του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Ιεράπετρας και οι υποψήφιοι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι 9 από τους οποίους θα εκλεγούν οι 7 με δυο αναπληρωματικούς. Μόνο μια αγρότισσα έδειξε προθυμία να εμπλακεί στο Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας.

Οι 9 υποψήφιοι για το Δ.Σ. είναι:

Ακαμωτάκης Νικόλαος του Ιωάννη

Μαρκάκης Δημήτριος του Συμεών

Μεταξάκης Νικόλαος του Γεωργίου

Μιχαλάκης Εμμανουήλ του Στυλιανού

Μιχελαράκης Ιωάννης του Ανδρέα

Νταγιάκος Γεώργιος του Πέτρου

Τσικαλουδάκη Αικατερίνη του Εμμ.

Χαραλαμπάκης Νικόλαος του Ιωάννη, και

Χριστάκης Εμμανουήλ του Κωνσταντίνου

Για το Ελεγκτικό Συμβούλιο υποψήφιοι είναι οι:

Αστροπεκάκης Μιχαήλ του Αντωνίου

Θωμαδάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ

Λιόκαλος Νικόλαος του Μιχαήλ

Μπαλοθιάρης Παναγ. του Κωνσταντίνου

Χανιωτάκης Νικόλαος του Χριστόφορου

Υποψήφιοι για την Ομοσπονδία Κρήτης είναι οι:

Ακαμωτάκης Νικόλαος του Ιωάννη

Μαλλιωτάκης Μιχαήλ του Γεωργίου

Μαρκάκης Δημήτριος του Συμεών

Μεταξάκης Νικόλαος του Γεωργίου

Μιχαλάκης Εμμανουήλ του Στυλιανού

Μιχελαράκης Ιωάννης του Ανδρέα

Νταγιάκος Γεώργιος του Πέτρου

Τσικαλουδάκη Αικατ. του Εμμανουήλ

Χαραλαμπάκης Νικ. του Ιωάννη και

Χριστάκης Εμμ. του Κωνσταντίνου

Κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών, προβλέπεται μόνο τακτοποίηση εκκρεμοτήτων ήδη εγγεγραμμένων μελών και όχι εγγραφές νέων. Για το λόγο αυτό όσοι επιθυμούν να γραφτούν μέλη και να ψηφίσουν, μπορούν να το πράξουν το βράδυ της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου 2016, από τις 18:00 ως τις 20:00 στα γραφεία του Συλλόγου στο Στόμιο.

Για ένα δυνατό αγροτικό σύλλογο

Μετά από ένα 6μηνο προβληματισμού και ομφαλοσκόπησης, οι αγρότες της Ιεράπετρας, αισθάνονται πια ότι, γιγαντώνονται τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν με τη φοροκαταιγίδα και το νέο φορολογικό, που βάζει το κράτος συνεταίρο στην τσέπη και στο χωράφι τους.

Συνειδητοποιούν ότι, πρέπει να ξυπνήσουν από το λήθαργο, και να συσπειρωθούν πολύ κοντά στο ένα και μοναδικό αγροτικό συνδικάτο που διαθέτουν, τον Ενιαίο Αγροτικό τους Σύλλογο, δηλαδή το «σπίτι» τους.

«Θέλουμε όλους τους αγρότες κοντά μας. Η συμμετοχή τους στις εκλογές της Κυριακής, θα μας δώσει τη δύναμη να αγωνιστούμε, όποιοι εκλεγούμε, για να αλλάξουμε τις πολιτικές που μας αφανίζουν και μας οδηγούν στην καταστροφή. Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στον αγροτικό κλάδο, δεν μας επιτρέπουν να μένουμε άλλο αδρανείς και αμέτοχοι. Όλοι έχουμε ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον πρωτογενή τομέα, και όλοι μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε για κάτι καλύτερο», μας είπε ο κ. Μανόλης Μιχαλάκης, ζητώντας από όλους τους αγρότες να προσέλθουν στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή.

«Δεν πάει άλλο. Πρέπει να ξανακάνουμε μαζικό το αγροτικό κίνημα. Αρκετά χρόνια μείναμε όλοι μας στους καναπέδες, παρακολουθώντας από την τηλεόραση τις εξελίξεις. Η αγροτιά αν δεν πάρει την τύχη της στα χέρια της και αν δεν αγωνιστεί ακόμα και για τα αυτονόητα,  θα οδηγηθεί στη διάλυση. Καλώ όλους τους συναδέλφους αγρότες και τις αγρότισσες της Ιεράπετρας να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες και να ψηφίσουν, για να μας δώσουν κουράγιο και δύναμη, να αγωνιστούμε όλοι μαζί να αλλάξουμε, ότι μας κάνει τη ζωή δύσκολη», πρόσθεσε ο κ. Νίκος Ακαμωτάκης.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News