default-image

Απίστευτο: "Μπουγιουρντί" 2000€ για 32 "ανύπαρκτες" κλήσεις

Κρήτη
Απίστευτο: "Μπουγιουρντί" 2000€ για 32 "ανύπαρκτες" κλήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η λέξη σοκ δεν είναι αρκετή για να χαρακτηρίσει το πώς ένιωσε μία 57χρονη γυναίκα, κάτοικος Ηρακλείου, όταν μέσω courier έλαβε μία επιστολή που μόλις την διάβασε έμεινε με το στόμα ανοιχτό.

Και αυτό γιατί μόλις είχε γίνει παραλήπτρια ενός "ωραιότατου" «μπουγιουρντί», μέσω του οποίου καλούνταν πληρώσει 2000 ευρώ, για όχι μία, ούτε δύο, αλλά 32 κλήσεις στις οποίες ,όπως τις καταλογίζουν, υπέπεσε ο σύζυγος της , από το 1982 και για τα επόμενα 14 χρόνια με τα δύο οχήματα που τότε είχε στην κατοχή της η οικογένεια.

"Άνοιξα να δω περί τίνος πρόκειται και διαβάζοντας το χαρτί , δεν πίστευα στα μάτια μου από την τρισέλιδη επιστολή που είχε αποστολέα το Δήμο Ηρακλείου. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει και δεν το έχω πει ακόμη στο σύζυγο μου καθώς είναι άρρωστος και δεν θέλω να τον  ανησυχήσω και να τον στενοχωρήσω περισσότερο", τονίζει απογοητευμένη στο neakriti.gr η κ.Σουλα.

Τόσο η ίδια όσο και η οικογένεια της δεν πήρε ποτέ ουδεμία ειδοποίηση για παράνομες σταθμεύσεις όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο μπιλιετάκι. Οι κλήσεις σύμφωνα με τα στοιχεία από τη διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου έγιναν από τις 22/11 /1982 μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου του 1996 με το κεφάλαιο στα 636 ευρώ, τις προσαυξήσεις στα 1270 και το συνολικό ποσό που καλείται να δώσει να αγγίζει τα 1900 ευρώ.

"Είμαστε μόνιμοι κάτοικοι του Ηράκλειου και ποτέ δεν λάβαμε κάποια κλήση, oύτε κάναμε καμία παράβαση.Το όχημα που αναγράφεται στο  χαρτί είναι δικό μας αλλά εδώ και 25 χρόνια το έχουμε δώσει για απόσυρση".

Το παράδοξο βέβαια είναι ότι 57χρονη δεν την άφησε την υπόθεση. Πήγε στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου όπως δηλώνει ζητώντας εξηγήσεις με την ελπίδα ότι επρόκειτο απλά και μόνο για λάθος.

Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως η ίδια επιθυμούσε τελικά.

"Πήγα στο αρμόδιο στο ισόγειο της Λότζια 25ης Αυγούστου με το δεδομένο ότι η ειδοποίηση μου είχε έρθει από τη διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου. Τους εξήγησα τι συνέβαινε και προσπάθησαν να με καθησυχάσουν λέγοντας μου να περιμένω μέχρι να βγει και σχετικός νόμος που θα αναφέρεται στην καταβολή δόσεων για χρέη προς τις δημοτικές αρχές και μέσω του οποίου θα πληρώσω μόνο το αρχικό ποσό και θα γλιτώσω τις προσαυξήσεις. Αλλά θα πρέπει να περιμένω."

Απελπισμένη η 57χρονη γυναίκα που από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε να χρωστάει 2000 ευρώ υπογραμμίζει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να βάλει το χέρι στην τσέπη ούτε για ένα ευρώ καθώς δεν θεωρεί ότι έχει κάνει παράβαση του Κ.Ο.Κ έστω και μία φορά.

"Εγώ δηλώνω ότι δεν έχω να πληρώσω το μεγάλο πρόστιμο που μας καταλογίζουν  και δεν θα πληρώσω αυτό το ποσό με δεδομένο και την πετσοκομμένη σύνταξη που λαμβάνουμε . Δεν έχουμε υποπέσει σε καμία παράβαση και δεν πρόκειται να δώσω 2000 ευρώ στο Δήμο για κλήσεις που δεν έλαβα και για τις οποίες δεν ευθύνομαι."

Μάλιστα η κ. Σούλα δηλώνει αποφασισμένη να κινηθεί και νομικά και η επόμενη κίνηση της είναι να ενημερώσει τη δικηγόρο της.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη  

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News