Κρήτη

Τι αποκαλύπτει ο θείος του 32χρονου για το άγριο έγκλημα (video)

Ένα άγριο έγκλημα, μια τριπλή τραγωδία συγκλονίζουν το Σίβα απ’ όπου καταγόταν ο δολοφονημένος σε χαράδρα στα σύνορα Γερμανίας - Αυστρίας

Ένα άγριο έγκλημα και μια τριπλή τραγωδία συγκλονίζουν τους κατοίκους στο Σίβα του Δήμου Φαιστού απ' όπου καταγόταν ο 32χρονος που βρέθηκε δολοφονημένος σε χαράδρα στα σύνορα Γερμανίας - Αυστρίας, περίπου 200 χιλιόμετρα από τον μόνιμο τόπο κατοικίας του. Ο Αντώνης Χριστοφάκης έφυγε από την Κρήτη πριν από τέσσερα χρόνια ουσιαστικά ως οικονομικός μετανάστης, μαζί με τη γερμανίδα σύζυγο του και το 6χρονο σήμερα κοριτσάκι τους.

Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε το χωριό πριν από δυο 24ωρα όταν οι τραγικοί γονείς έλαβαν το τηλεφώνημα που τους ενημέρωνε για το χαμό του παιδιού τους, όπως περιγράφει στην "ΚΡΗΤΗ TV", ο θείος του 32χρονου.

Σύμφωνα με την έρευνα των τοπικών αστυνομικών αρχών ο 32χρονος έχει γαζωθεί από σφαίρες έξι από αυτές έπληξαν βασικά όργανα και προκάλεσαν το θάνατό του, ενώ φαίνεται να προσπάθησαν να τον πετάξουν σε χαράδρα βάθους 150 μέτρων χωρίς να τα καταφέρουν, όπως επιβεβαιώνει ο πατέρας του, Μ. Χριστοφακάκης: «Έχω συγκλονιστεί, το μόνο που γνωρίζω είναι ότι του έριξαν 11 σφαίρες εκ των οποίων οι έξι ήταν εκείνες που τον σκότωσαν».

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός 28χρονου Έλληνα, ο οποίος φέρεται ως δράστης της εν ψυχρώ εκτέλεσης του νεαρού κρητικού, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και ένα όπλο. Συνελήφθη στο Μοναχό ενώ ήδη έγινε δεκτή την αίτηση του για έκδοση στην Αυστρία.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΓΑΖΩΣΑΝ ΜΕ 11 ΣΦΑΙΡΕΣ

Συγγενείς και συγχωριανοί του 32χρονου δεν μπορούν να πιστέψουν το μέγεθος της τραγωδίας που λυγίζει την οικογένεια του καθώς είναι το τρίτο παιδί που χάνουν. Το πρώτο σε νηπιακή ηλικία ενώ πριν από λίγα χρόνια σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της οικογένειας χάθηκε και η 22χρονη μοναχοκόρη τους.

Σε κατάσταση σοκ αναχώρησε για τη Γερμανία, ο αδελφός του Αλέκος ώστε να ενημερωθεί από τις αρχές για τα αίτια της άγριας δολοφονίας και να προσπαθήσει να μεταφέρει τη σορό του θύματος στην Κρήτη. Ήδη μάλιστα συγγενείς και συγχωριανοί έχουν ξεκινήσει προσπάθεια να συγκεντρώσουν έστω ένα μέρος από το μεγάλο ποσό που απαιτείται για τη μεταφορά της σορού στην Ελλάδα.

Τον αδελφό του θύματος συνοδεύει στο μακάβριο έργο της αναγνώρισης ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών στο Μόναχο. Ο Μανόλης Κουγιουμτζάκης μίλησε συγκλονισμένος στο Ράδιο 9,84 για τον 32χρονος Αντώνη, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην ελληνική κοινότητα του Μονάχου.

Η αγωνία της οικογένειας εντείνεται και για την τύχη του 6χρονου κοριτσιού, καθώς η μητέρα της κρατείται και ανακρίνεται, αφού σύμφωνα με πληροφορίες δεν έδωσε, επαρκείς εξηγήσεις για όσα μεσολάβησαν μέχρι τον εντοπισμό του πτώματος του νεαρού κρητικού. Η ταυτότητα του Έλληνα δράστη δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής, ωστόσο ο δράστης που ζούσε στο Οττομπρούν κοντά στο Μόναχο, είχε σχέσεις με το θύμα, ενώ σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ανήκει στο φιλικό ή ακόμα και στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια