Κρήτη

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το Καπετάνακειο

«Το Καπετανάκειο έγινε γιαπί… Δεν είναι πια σχολείο, πείτε μας γιατί;», με αυτό ως κεντρικό σύνθημα και με αγανάκτηση και αγωνία, οι μαθητές, οι γονείς και οι καθηγητές του Καπετανάκειου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, σε μία συνάντηση το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, στις 11:00 το πρωί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου:

Με μια μεγαλειώδη πορεία, χθες 15 Νοέμβρη, από το σχολείο μέχρι την Περιφέρεια και το Δημαρχείο, δήλωσαν αποφασισμένοι να μη σταματήσουν ούτε μέρα τις κινητοποιήσεις, μέχρι να ξαναγίνει το Καπετανάκειο, σχολείο.

Ενημέρωσαν κάθε αρμόδιο από τον Δήμο και την Περιφέρεια μέχρι τη κυβέρνηση ότι τους θεωρούν υπεύθυνους, που οκτώ χρόνια το μάθημα γίνεται σε παράγκες, σε άθλιες συνθήκες.   

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ

Αναρωτήθηκαν τι κρύβεται πίσω από αυτή την καθυστέρηση.

Απαίτησαν να βρεθεί λύση ΑΜΕΣΑ, να έχουν ίδια δικαιώματα στη μόρφωση με τους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας.

Να δοθούν τα λεφτά που χρειάζονται για την παιδεία.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με τη συνάντηση-συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19  Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11:00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (Δημοκρατίας 1).

Η συνάντηση θα έχει ως  θέμα:

Εξελίξεις σχετικά με το κτηριακό πρόβλημα του σχολείου.

Δράσεις για την επίλυση του.

Στη συζήτηση καλούνται να τοποθετηθούν: οι βουλευτές Ηρακλείου, ο Δήμος, η Περιφέρεια, οι σύλλογοι Διδασκόντων Γυμνασίου και Λυκείου, τα δεκαπενταμελή των μαθητών, η ΕΛΜΕ, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ηρακλείου και η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων.

Καλούμε κάθε αρμόδιο να δεσμευτεί για τις ενέργειες του, προκειμένου ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΟ!  

Σχόλια