Κρήτη

Συνεχίζεται το πρόβλημα με τη στάση λεωφορείου στο ΠαΓΝΗ

Μπορεί να έστειλαν επιστολή, όμως το πρόβλημα, αναφορικά με τη στάση του λεωφορείου, παραμένει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΠαΓΝΗ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έπειτα από εργασίες, το δρομολόγιο του αστικού λεωφορείου έχει αλλάξει και, αποτελεσματικά, εργαζόμενοι και ασθενείς του νοσοκομείου πρέπει να περνάνε απέναντι από το νοσοκομείο, με σκοπό να επιβιβαστούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:                               

Με τις πρόσφατες εργασίες του Δήμου στον δρόμο του Πανεπιστημίου έχει αλλάξει το δρομολόγιο του αστικού λεωφορείου και οι επιβάτες από τη στάση του νοσοκομείου υποχρεούνται να περνάνε απέναντι από το νοσοκομείο με σκοπό να επιβιβαστούν κατά την επιστροφή του λεωφορείου από το Πανεπιστήμιο.

Κατόπιν επανειλημμένων παραπόνων, εργαζομένων και πολιτών, στο σωματείο μας, σας επισημαίνουμε τα εξής:

  • Είναι αρκετά επικίνδυνο οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς να περνάνε απέναντι τον δρόμο με την ταχύτητα των αυτοκινήτων και τα πολλαπλά ρεύματα που υπάρχουν στο συγκριμένο σημείο.
  • Δεν υπάρχει καθόλου χώρος προστασίας στην απέναντι πλευρά ώστε να προστατεύει τους επιβάτες που περιμένουν το λεωφορείο.
  • Τις περισσότερες φορές τα λεωφορεία επιστρέφουν γεμάτα και είτε δεν φορτώνουν τους επιβάτες από τη στάση, περιμένοντας το επόμενο λεωφορείο, είτε αυτοί που μπαίνουν δεν βρίσκουν κάποιο κάθισμα. Υπενθυμίζουμε πως οι επιβάτες από τη συγκεκριμένη στάση είναι κυρίως ασθενείς και εργαζόμενοι.

Στις 20 Οκτωβρίου αναφέραμε τα παραπάνω προβλήματα με επιστολή μας προς τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου και το ΔΣ του Δήμου.

Όμως έως και σήμερα οι περισσότεροι οδηγοί των λεωφορείων συνεχίζουν να μην επιβιβάζουν τον κόσμο από την κανονική στάση και τον υποχρεώνουν να περνάει απέναντι.

Ζητάμε να μας απαντήσει η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου στα παρακάτω:

  • Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε ένα πιθανό ατύχημα που θα συμβεί σε κάποιον πολίτη που υποχρεώνεται να περάσει απέναντι σε έναν δρόμο που δεν παρέχει καθόλου προστασία για αυτόν;
  • Που ακριβώς θα περιμένουν οι επιβάτες τα λεωφορεία κατά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, αφού δεν υπάρχει καθόλου στέγαστρο στην απέναντι μεριά;

Απαιτούμε η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ καθώς και οι αρμόδιοι του Δήμου να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι οδηγοί των λεωφορείων να επιβιβάζουν τους επιβάτες από τη μεριά του νοσοκομείου και όχι από την απέναντι.

Σχόλια