Κρήτη

Δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών για τα τροχαία

Η εμπέδωση της έννοιας της οδικής συνείδησης σε όλες τις ηλικίες, κυρίως στους νέους, αποτελεί τη βασική φιλοσοφία και τον στόχο του τρίτου κύκλου δράσεων.

Η εμπέδωση της έννοιας της οδικής συνείδησης σε όλες τις ηλικίες, κυρίως στους νέους, αποτελεί τη βασική φιλοσοφία και τον στόχο του τρίτου κύκλου δράσεων που είναι αφιερωμένες στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων του ΟΗΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να γίνουν αποδέκτες αυτών των μηνυμάτων οι μαθητές, ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος», την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Αστυνομική Διεύθυνση, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Πυροσβεστική, την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΚΑΒ, διοργάνωσαν στο Γυμνάσιο-Λύκειο Βουκολιών μία σειρά από δράσεις ευαισθητοποίησης και πρόληψης των μαθητών και των εκπαιδευτικών, για τα τροχαία ατυχήματα.

Η εκδήλωση ευαισθητοποίησης περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, ομιλίες, προβολή video για τα τροχαία ατυχήματα, εικαστικές δημιουργίες με έργα των μαθητών του Νηπιαγωγείου Βουκολιών και επίδειξη απεγκλωβισμού από τροχαίο δυστύχημα.

Ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Οι εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλουμε ως δήμος για ενημέρωση και εμπέδωση της έννοιας της οδικής συνείδησης σε όλες τις ηλικίες, αλλά κυρίως όσον αφορά στους νέους μας, οι οποίοι διαμορφώνουν, πλέον, μία διαφορετική, πιο ελπιδοφόρα κουλτούρα όσον αφορά την κοινωνική ευθύνη που έχει ο καθένας που κυκλοφορεί στον δρόμο και η οποία βασίζεται στη λήψη προληπτικών μέτρων.

Με γνώμονα και προσανατολισμό μας πάντοτε τους πολίτες, επιδιώκουμε- πάντα σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως ο Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος»- τη δημιουργία, αλλά και την αλλαγή στάσεων, όσον αφορά στην ασφαλή και υπεύθυνη συμπεριφορά στον δρόμο».

Οι εκδηλώσεις για τα τροχαία θα συνεχιστούν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στο Πάρκο «Χρήστου Πολέντα», που δημιουργήθηκε στη μνήμη των νεκρών από τροχαία.

Σχόλια