Κρήτη

Τιμάται ο ήρωας Μανιαδάκης στα πλαίσια εορτασμών του Πολυτεχνείου

ΟΙατρικός Σύλλογος Λασιθίου αποφάσισε να τιμήσει τον Κρητικό ιπτάμενο υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας Μιχάλη Μανιαδάκη.

Στις 16 Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, ο Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου αποφάσισε να τιμήσει τον Κρητικό ιπτάμενο υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας Μιχάλη Μανιαδάκη.

Ο υποσμηναγός δραπέτευσε με αεροπλάνο τύπου ντακότα στη Σοβιετική Ένωση στις 10 Σεπτεμβρίου 1970.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο ΛΑΣΙΘΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΕΔΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΤΑΚΟΤΑ

Η ανακοίνωση:

Κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου γιορτάζεται η επέτειος του Πολυτεχνείου, μια πράξη αντίστασης στη δικτατορία και ύμνος στη Δημοκρατία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε να τιμήσει τον συμπατριώτη Κρητικό ιπτάμενο υποσμηναγό της πολεμικής αεροπορίας Μανιαδάκη Μιχάλη, ο οποίος στις 10 Σεπτεμβρίου 1970 δραπέτευσε με ένα αεροπλάνο τύπου ντακότα στη Σοβιετική Ένωση.

Θεωρούμε ότι η πράξη του ανήκει στις κορυφαίες στιγμές αντίστασης στην δικτατορία.

«Θα έχουμε την δυνατότητα να αναβιώσουμε τον άθλο του αεροπόρου Μανιαδάκη Μιχάλη, ο οποίος θα μας τιμήσει με την παρουσία του στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Λασιθίου την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 στις 7 μ.μ.» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου.

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ατσαλάκης. 

Σχόλια