Κρήτη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δέντρο τον "έστειλε" στην εντατική

Δραματικό ήταν το "παιχνίδι" της μοίρας για έναν άνδρα περίπου 50ετών από το Λασίθι ο οποίος έπεσε από δέντρο και τραυματίστηκε σοβαρά. Το δεύτερο "χτύπημα" ήρθε όταν ενημερώθηκαν οι συγγενείς ότι έπρεπε να μεταφερθεί στα Χανιά.

Δραματικό ήταν το "παιχνίδι" της μοίρας για έναν άνδρα περίπου 50ετών από το Λασίθι ο οποίος όπως κάθε άλλη μέρα μετέβη για αγροτικές εργασίες στο χωράφι. Η κίνησή του όμως να ανέβει σε δέντρο, φαίνεται ότι παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή, αφού έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr το απόγευμα της Τετάρτης στα επείγοντα του ΠΑΓΝΗ όπου οι γιατροί «έπεσαν» πάνω του διαπιστώνοντας τα σοβαρά του τραύματα και τον διασωλήνωσαν άμεσα. Ο άνδρας έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις  και τραύματα στο πόδια.

Το δεύτερο "πλήγμα" ήρθε όμως λίγο αργότερα όταν οι συγγενείς σοκαρισμένοι ακόμα από το περιστατικό, ενημερώθηκαν ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Από το Λασίθι έφτασε...Χανιά

Έτσι αποφασίστηκε ο τραυματίας να μεταφερθεί στη ΜΕΘ του νοσκομείου Χανίων όπου νοσηλεύεται. Ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσία Χανίων κ.Αρχοντάκης επιβεβαίωσε την είδηση τονίζοντας ότι «ο άνδρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος  αλλά σε σταθερή κατάσταση στην εντατική. Από την ενημέρωση που έχουμε πάει καλύτερα. Έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις  και τραύματα στο πόδια και παρακολουθείται από τους γιατρούς».

Οι συγγενείς του αγωνιούν και ελπίζουν να βγει νικητής από αυτή την περιπέτεια.

Το λιομάζωμα "φέρνει" ατυχήματα

Όπως σημειώνουν όμως χαρακτηριστικά οι γιατροί την περίοδο που αρχίζει το λιομάζωμα πολλά ανάλογα περιστατικά καταγράφονται στην Κρήτη με αποτέλεσμα να φτάνουν τραυματίες στα επείγοντα μετά απτύχημα ή πτώση από ελαιόδεντρα, οπότε απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια