default-image

Εκ νέου ένοχος με ποινή 401 ετών ο Σειραγάκης (video)

Κρήτη
Εκ νέου ένοχος με ποινή 401 ετών ο Σειραγάκης (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαρύς ο πέλεκυς για μία ακόμη φορά για τον παιδεραστή Νικο Σειραγάκη που κρίθηκε, όπως και στην πρώτη δίκη, ένοχος ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά για όλα τα αδικήματα που είχε διαπράξει.

Αναλυτικότερα ο Σειραγάκης καταδικάστηκε σε πραγματική ποινή κάθειρξης 401 ετών, κατά συγχώνευση 220 που του επιβλήθηκαν  πρωτόδικα. Μία ποινή που μπορεί να φαίνεται μαμούθ όμως στην πράξη η εκτιτέα ποινή κάθειρξης είναι τα 25 χρόνια.

Λυτρωτική για την κοινωνία του Ρεθύμνου η δικαστική αυλαία της μεγαλύτερης υπόθεσης παιδεραστίας στη χώρα με 36 παιδιά να ζουν στα χέρια του τον εφιάλτη. Ψυχρά αμετανόητος και σήμερα ο ίδιος.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΧΗ ΣΕΙΡΑΓΑΚΗ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Το χρονικό της σημερινής δίκης

Ο Σειραγάκης έφτασε κατά την απολογία του στο απόγειο της προκλητικής στάσης που υιοθέτησε σε όλη την  εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασία. Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε επανειλημμένα με τους εκπροσώπους των οικογενειών των θυμάτων να αδυνατούν να συγκρατήσουν την οργή και την απέχθεια τους.

Ο Σειραγάκης όχι μόνο ανακάλεσε και ανασκεύασε  όσα είχε ομολογήσει στην πρώτη δίκη, αλλά σχολίασε πως σε 10 χρόνια όσα εκτυλίχθηκαν ανάμεσα στον ίδιο και τα δεκάδες θύματα του,  αγγίζοντας κάθε όριο ακραίας διαστροφής σύμφωνα με την αστυνομία και τη δικαιοσύνη , θα θεωρούνται φυσιολογικά και η δίκη του θα χαρακτηρίζεται παρωδία.

Η εισαγγελέας που πήρε το λόγο αμέσως μετά ζήτησε από τους δικαστές να απορρίψουν κάθε αίτημα για την χορήγηση ελαφρυντικών  ενώ  εξέφρασε την ελπίδα ο παιδεραστής να κατανοήσει τι έκανε, αφού στην απολογία του φάνηκε ότι δεν είχε καταλάβει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News