default-image

Ωνάσειο: Εξαρχής στο "πλευρό" της μικρής με τη μισή καρδιά

Κρήτη
Ωνάσειο: Εξαρχής στο "πλευρό" της μικρής με τη μισή καρδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκίνησε την Κρήτη και άγγιξε... ευαίσθητες χορδές των Κρητικών. Η υπόθεση με το 18 μηνών κοριτσάκι, που γεννήθηκε με μισή καρδιά και την έκκληση της οικογένειας  μέσω  και του neakriti.gr για οικονομική ενίσχυση ξεπέρασε τα όρια της Κρήτης .

Το παιδί έχει ήδη υποβληθεί σε τέσσερις επεμβατικές καρδιολογικές πράξεις και μια καρδιοχειρουργική επέμβαση με δίμηνη διάρκεια  στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το οποίο  σήμερα Πέμπτη προχώρησε στην έκδοση  ανακοίνωσης στην οποία και διευκρινίζεται ότι θα αναλάβει δωρεάν και το επόμενο χειρουργείο στο οποίο θα πρέπει να υποβληθεί η μικρή Καιτούλα.

Η μικρή Καιτούλα από το Ηράκλειο πάσχει από "ατρησία τριγλχινας με στένωσης της πνευμονικής και μονήρης κοιλία," μία πάθηση, τη μοναδική στην Κρήτη και από τις σπανιότερες  σε όλη τη χώρα αλλά και τον κόσμο.

Ωνάσειο: Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη της μικρής ασθενούς από την Κρήτη

Αναλυτικα αναφέρεται :

"Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διευκρινίζει ότι ο Ασφαλιστικός Φορέας της ασθενούς έχει καλύψει πλήρως τόσο το κόστος των συνολικά πέντε εισαγωγών κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκαν τέσσερις  επεμβατικές καρδιολογικές πράξεις και μια καρδιοχειρουργική επέμβαση με δίμηνη διάρκεια νοσηλείας.

Οι γονείς έχουν επιβαρυνθεί το κόστος τριών επισκέψεων στα Εξωτερικά Ιατρεία.  Το Ωνάσειο μπορεί να αναλάβει δωρεάν και το επόμενο χειρουργείο στο οποίο θα πρέπει να υποβληθεί το παιδί.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο καλύπτει παγίως εντελώς δωρεάν τη νοσηλεία απόρων παιδιών, όπως και τη διατροφή του γονέα που συνοδεύει το παιδί, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παιδιού εκτός της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας."

Οι γονείς του κοριτσιού είναι και οι δύο άνεργοι και μάλιστα ο πατέρας της είναι παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας και πρώην δάσκαλος πολεμικών τεχνών. Ωστόσο οι ανάγκες της οικογένειας είναι πάρα πολλές λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας της μικρής και τα έξοδα που απαιτούνται είναι πολλά, από τις μεταφορές της οικογένειας στην Αθήνα, μέχρι τις επισκέψεις στους γιατρούς αλλά και άλλες σημαντικές εξετάσεις εντός και εκτός Κρήτης όπως για παράδειγμα, τα εμβόλια που χρειάζονται για την περίπτωση της.

"Αυτό που ζητάμε είναι η οικονομική ενίσχυση. Τα έξοδα για μετακινήσεις και άλλες εξετάσεις που απαιτούνται είναι τεράστια και με το δεδομένο ότι θα χρειαστεί και άλλο χειρουργείο και ίσως το πιο κρίσιμο για την μικρή μας, δεν έχουμε χρήματα για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, τονίζει η μητέρα της μικρής" στο neakriti.gr.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΜΕ ΜΙΣΗ ΚΑΡΔΙΑ Η 18ΜΗΝΗ ΚΑΙΤΟΥΛΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ

Να σημειωθεί ότι η περιπέτεια του ξανθού αγγέλου έχει ξεπεράσει τα όρια της Κρήτης και έχει κάνει ήδη το γύρο της χώρας με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο.

Μάλιστα μεταξύ των Ελλήνων πολιτών που τους άγγιξε η ιστορία της μικρής και ευαισθητοποιήθηκαν εμπράκτως ο γνωστός παρουσιαστής Γιάννης Σερβετάς που έκανε μάλιστα και σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Η μητέρα, τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση του neakriti.gr  όπως τονίζει , για όποιον θέλει να βοηθήσει, έχει δημιουργηθεί και σχετική σελίδα στο Facebook με την ονομασία «Βοήθεια για τη μικρή Καιτούλα», όπου ο κόσμος μπορεί να μαθαίνει περισσότερα για το πώς να βοηθήσει την οικογένεια.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News