Κρήτη

Σήμερα η εντυπωσιακή επίδειξη με F-16 (video)

Το Ηράκλειο γιορτάζει τον πολιούχο και προστάτη του Άγ. Μηνά - Αεροσκάφος F-16 Block 52+ θα σκίσει τον Κρητικό ουρανό

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με απόδοση τιμών στον «αέρα» από την Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί, για μια ακόμη χρονιά, ο εορτασμός του Πολιούχου - Προστάτη της πόλης του Ηρακλείου, Αγίου Μηνά, σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.

Στις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης Π.Ε. Ηρακλείου πραγματοποιούν εκδήλωση στην περιοχή του «Καράβολα», όπου συμμετέχει η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ», με αεροσκάφος F16 Block 52+ και χειριστή τον ιπτάμενο επισμηναγό, κ. Λουκά Θεοχαρόπουλο.

Ειδικότερα, ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας θα πετάξει από τα Χανιά και με προορισμό την παραλιακή ζώνη του Ηρακλείου όπου ακολουθεί η αεροπορική επίδειξη.

Την προετοιμασία και το συντονισμό των εκδηλώσεων είχε ο αντισμήναρχος, εν αποστρατεία, κ. Γιώργος Κωστάκης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΘΑ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Πολεμική Αεροπορία για την αποδοχή της πρότασης, όπου με την εναέρια εκδήλωση αποδίδεται τιμή από την Αεροπορία στον εορτάζοντα Πολιούχο Άγιο Μηνά, ενώ παράλληλα δίνεται η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν μια σπουδαία αεροπορική επίδειξη διαπιστώνοντας ταυτόχρονα την ικανότητα και το αξιόμαχο των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Κρητικός "αετός" που άγγιξε τις καρδιές μας το 2014

Ένας από τους πιο εντυπωσιακούς εορτασμούς των προηγούμενων ετών ήταν εκείνος του 2014, όπου ο σμηναγός, Κρητικός Γιώργος Ανδρουλάκης, της ομάδας "ΖΕΥΣ", ανήμερα του Αγίου Μηνά, καθήλωσε τους Κρητικούς και όχι μόνο, με τους απίστευτους ελιγμούς, στον Κρητικό ουρανό.

Η καθηλωτική αεροπορική επίδειξη καθώς και τα λόγια του Σμηναγού, χάρισαν ιδιαίτερη χαρά και αισιοδοξία στην Κρήτη.

Τον σμηναγό Γιώργο Ανδρουλάκη είχε φιλοξενήσει ο δημοσιογράφος, Μάνος Δασκαλάκης, στην εκπομπή της "ΚΡΗΤΗ TV", "ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ":

Σχόλια