Κρήτη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

ΟΑΕΔ: Έπεσε ξύλο για το επίδομα, χτύπησε υπάλλληλος- video

Σκηνές απείρου κάλλους. Η ομοσπονδία εξήγγειλε απέργια λόγω του ξυλοδαρμού, με προσωπικό ασφαλείας πλέον θα εξυπηρετηθούν οι αγανακτισμένοι

Μπουνιές, σπρωξίματα, ξύλο και σκηνές απείρου κάλλους σημειώθηκαν το πρωί στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ στην Αλικαρνάσσο, δύο μόλις 24ώρα από την δημοσίευση του θέματος από το neakriti.gr για το κομφούζιο που επικρατεί το τελευταίο διάστημα με μήλον της έριδος την καταβολή του επιδόματος των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ

Αγανακτισμένοι πολίτες επιτέθηκαν σε εργαζόμενους με αποτέλεσμα να τραυματίσουν ένα άτομο, ευτυχώς ελαφρά. Άμεσα μεσολάβησαν οι ψυχραιμότεροι και τα πνεύματα ηρέμησαν ενώ στον τραυματία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Παρακολουθήστε το video που κατέγραψε το neakriti.gr , λίγη ώρα μετά τα επεισόδια , με την ένταση ωστόσο να εξακολουθεί να υφίσταται , ο κόσμος να είναι δυσαρεστημένος και με την διαβεβαίωση την ίδια ώρα από τον υπεύθυνο του υποκαταστήματος ότι ο κόσμος θα εξυπηρετηθεί κανονικά παρά την απεργία που αποφάσισαν για σήμερα η Πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων ΟΑΕΔ εξαιτίας των επεισοδίων που προηγήθηκαν.

Κατόπιν των παραπάνω η ομοσπονδία υπαλλήλων του ΟΑΕΔ που ενημερώθηκε άμεσα για το θέμα ,και κατόπιν συνενόησης με την τοπική ένωση εργαζομένων , σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία-αποχή των Υπαλλήλων του ΚΠΑ Αλικαρνασσού από τα καθήκοντά τους.

"Δημιουργήθηκε ένα έντονο επεισόδια στο Κέντρο Προώθησης Απασχολήσης του ΟΑΕΔ  Αλικαρνασσού όπου πολίτες επιτέθηκαν σε δύο υπαλλήλους και γρονθοκόπησαν τον ένα από τους δύο . Ο ίδιος μάλιστα είχε εγχειριστεί στο χέρι και δέχτηκε χτύπημα στο ίδιο σημείο," τονίζει στο neakriti.gr ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων ΟΑΕΔ κ. Μακράκης προσθέτοντας: "Καταδικάζουμε τέτοιους είδους περιστατικά και ως ομοσπονδία εκφράζουμε τη συμπαραστάση μας όχι μόνο στο συγκεκριμένο συνάδελφο αλλά γενικότερα στους συναδέλφους . Το περιστατικό αυτό είναι το αποτέλεσμα των προβλημάτων που πολλές φορές έχουμε επισημάνει ως ομοσπονδία."

Έλλειψη προσωπικού , έλλειψη  ενίσχυσης σε προσωπικό των υπηρεσιών αυτών που δέχονται το κύμα των εποχιακών ανέργων ,δυσλειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων ,είναι οι βασικές αιτίες δημιουργίας τέτοιων περιστατικών. Εάν δεν θεραπευτούν οι αιτίες υπάρχει κίνδυνος και για σοβαρότερα περιστατικά ,τονίζει κατηγορηματικά ο κ. Μακράκης .

Μάλιστα ο κ. Μακράκης αναφέρθηκε και στο θέμα που ανέδειξε το neakriti,gr την περασμένη Δευτέρα με την απίστευτη ταλαιπωρία, τις ουρές αλλά και την ένταση που είχε δημιουργηθεί εξαιτίας της σύγχυσης που προκλήθηκε με τα «μαγικά» όπως αποδεικνύονται τελικά χαρτάκια.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

Επίσης σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στον ΟΑΕΔ τονίζεται :

Σήμερα, Τετάρτη, στο ΚΠΑ Αλικαρνασσού συνάδελφοι έπεσαν θύματα χειροδικίας από εξαγριωμένους πολίτες!!! Τέρμα τα λόγια! Καταδικάζουμε το γεγονός και θα αναζητήσουμε ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση.... Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους που δέχθηκαν την επίθεση.

 Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ κηρύσσει για σήμερα, Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016, απεργία-αποχή των Υπαλλήλων του ΚΠΑ Αλικαρνασσού από τα καθήκοντά τους.

Απευθυνόμαστε προς όλους και διατρανώνουμε ότι δεν θα περιμένουμε "τον Θεό να βάλει το χέρι του" για να μην έχουμε και άλλα και περισσότερα "παρατράγουδα". Λύσεις σήμερα!!!

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα για το χαμό που περιγράφουν τα τοπικά ΜΜΕ για τα ΚΠΑ Σύρου και όλες τις παρόμοιες πληροφορίες που συλλέγουμε από τα ΚΠΑ Αλικαρνασσού, Ρόδου, Αρχαγγέλου, Χανίων, των Επτανήσων και αλλού επισημαίνουμε τα εξής:

Υπηρεσίες όπως αυτές αντιμετωπίζουν σε σταθερή βάση κάθε χρόνο το μεγάλο "κύμα" -πλέον "τσουνάμι"- των ανέργων! Το συνεχώς μειούμενο προσωπικό των Υπηρεσιών μας υπερβάλλει εαυτόν, για να εξυπηρετήσει τον κόσμο. Τα ωράρια των συναδέλφων ξεπερνούν κατά πολύ τα προβλεπόμενα. Πλέον παίρνουν δουλειά ακόμα και στο σπίτι και εργάζονται μέχρι και τα Σαββατοκύριακα αδιαμαρτύρητα και απλήρωτα! Εκτός από το τεράστιο αυτό φόρτο εργασίας οι συνάδελφοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τις δυσλειτουργίες των πληροφοριακών συστημάτων του Οργανισμού. Ναι, αυτών των συστημάτων που στο μεγαλύτερο βαθμό τους διαχειρίζονται ιδιώτες...!!! Παράδειγμα, απ' τα συνηθισμένα, η προχθεσινή Δευτέρα που το σύστημα ήταν εκτός και τις ουρές να μεταφέρονται την Τρίτη, όπου το σύστημα σερνόταν. Αδιαχώρητο στις Υπηρεσίες με τους πολίτες να εξοργίζονται και να στρέφονται κατά των συναδέλφων.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους, τους οποίους και επιβραβεύουμε για τον τρόπο εργασίας τους κάτω από αυτές τις συνθήκες! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την καλή λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων, την πρόσληψη προσωπικοί, τον αρτιότερο σχεδιασμό για όλες τις Υπηρεσίες και, κυρίως, για εκείνες που πραγματικά βρίσκονται σε κατάσταση "επιστράτευσης" αυτό τον καιρό!

Συνάδελφοι, πριν καν ολοκληρώσουμε την ανακοίνωσή μας ήρθε η επιβεβαίωση των λόγων μας».

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες - video : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια