default-image

Ομολόγησε ότι αυτός έβαλε τη φωτιά

Κρήτη
Ομολόγησε ότι αυτός έβαλε τη φωτιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως υπαίτιος της πυρκαγιάς που προκλήθηκε την Τρίτη σε περιοχή της τοπικής κοινότητας Παναγιάς του Δ. Μινώα Πεδιάδας συνελήφθη 61χρονος που ομολόγησε ότι προσπάθησε να εκτελέσει ελεγχόμενη καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, όταν ξέφυγε από τον έλεγχο του και πήρε διαστάσεις με αποτέλεσμα να  καούν  ξηρά χόρτα και θάμνους.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες πυροσβεστικών υπαλλήλων του ΠΚ Βιάννου και του Ανακριτικού Γραφείου Ηρακλείου, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο 61χρονος ημεδαπός Ι.Φ. ο οποίος ομολόγησε ότι προσπάθησε να εκτελέσει ελεγχόμενη καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, όταν ξέφυγε από τον έλεγχο του και πήρε διαστάσεις.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΝΕΑ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Στο μεταξύ υπο μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε ξημερώματα στα Χανιά και συγκεκριμένα στη Κίσσαμο και δη στη Ζένια,  καταστρέφοντας  τελικά 1,5 στρέμμα γεωργικής έκτασης. Ωστόσο και σε αυτήν την περίπτωση η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση σπεύδοντας με 4 οχήματα και 8 άνδρες.

Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελέας.

Επίσης, εφιστάται η προσοχή των πολιτών και ενημερώνουμε ότι από την 1η Νοεμβρίου έως και την 30η Απριλίου του επόμενου έτους επιτρέπεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο υπό προϋποθέσεις, αφού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες (υψηλή υγρασία, δεν φυσάει).Οι παραβάτες εκτός των ποινικών κυρώσεων θα έχουν και διοικητικές κυρώσεις μέσω των κατά τόπους Υπηρεσιών του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News