default-image

Κρήτη: Μάνα παιδιού με "asperger" εξοργισμένη με Τσίπρα

Κρήτη
Κρήτη: Μάνα παιδιού με "asperger" εξοργισμένη με Τσίπρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άκουγε τον πρωθυπουργό να μιλάει την περασμένη Κυριακή στο υπουργικό συμβούλιο για τα θέματα ειδικής αγωγής και εξοργίστηκε. Ο λόγος για μία μητέρα, την Ι.Κ, ο γιος της οποίας πηγαίνει στο δημοτικό σχολείο με διαγνωσμένο σύνδρομο aspenger  και αν και τα σχολεία έχουν ανοίξει εδώ δύο περίπου μήνες ακόμη περιμένουν στο σχολείο που πηγαίνει ο γιος της, δάσκαλο για την παράλληλη στήριξη.

Ρωτάει συνεχώς τον διευθυντή αλλά δεν παίρνει καμία απάντηση διότι ούτε και ο  ίδιος γνωρίζει .

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει σε κείμενο που έστειλε προς δημοσίευσση στην εφημερίδα Νέα Κρήτη .

"Κύριοι δημοσιογράφοι στην Νεα Κρητη, είμαι φανατική αναγνώστρια της εφημερίδας σας.

Ακούγοντας στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο τον πρωθυπουργό να μιλάει για τα θέματα της ειδικής αγωγής στην εκπαίδευση και το  ότι είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης αυτός ο τομέας, θέλησα να σας στείλω αυτό το μήνυμα για να σας ενημερώσω ποια είναι η πραγματικότητα.

Είμαι μητέρα παιδιού της 5η δημοτικού με διαγνωσμένα από τα ΚΕΔΔΥ  εδώ και 2 χρόνια σύνδρομο asperger ( είδος αυτισμού).  Από τον Οκτώβριο περιμένουμε παράλληλη στήριξη για το παιδί που όλα τα προηγούμενα χρονιά είχε. Ρωτάω συνεχώς τον διευθυντή του σχολείου πότε κ αν θα στείλουν δάσκαλο Παράλληλης Στήριξης και βέβαια ο άνθρωπος δεν μπορεί να γνωρίζει.

Δεν ξέρω τι του έχουν μεταφέρει από το υπουργείο , αλλά οι ελλείψεις εδώ είναι απίστευτες. Σαν εμένα είναι χιλιάδες άλλοι γονείς,

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο είδα μια απάντηση του κ. Φιλη σε ερώτηση βουλευτή. ξέρετε τι ποσοστό έχει καλυφθεί? ΜΟΝΟ ΤΟ 35% σε δασκάλους και απομένουν λέει ελάχιστες πιστώσεις  ακόμα.  1900 καλύψεις  σε σύνολο 5500 αιτημάτων.

Αυτή είναι η προτεραιότητα του κ. Πρωθυπουργού?

Για του λογού το αληθές σας στέλνω την απάντηση του κ. Φιλη σε ερώτηση για τα κενά στην παράλληλη στήριξη."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News