default-image

Συγκέντρωση υπέρ των Κούρδων στα Λιοντάρια

Κρήτη
Συγκέντρωση υπέρ των Κούρδων στα Λιοντάρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας θα συμμετάσχει στις σημερινές κινητοποιήσεις εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν και υπέρ των Κούρδων αγωνιστών, που θα λάβουν χώρα στην πόλη μας.

Μετά το κάλεσμα της "Πλατφόρμας για την Αυτονομία, την Αυτάρκεια, την Ισότητα" στο λαό του Ηρακλείου να πάρει μέρος στη σημερινή (8/11) συγκέντρωση στα Λιοντάρια (18.00), η Ν.Ε. Ηρακλείου της ΛΑΕ απευθύνει  και αυτή με τη σειρά της κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις των ηγετών του φιλοκουρδικού Κόμματος της Τουρκίας από την κυβέρνηση Ερντογάν. Ειδικότερα, η Λαϊκή Ενότητα Ηρακλείου καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 7 το απόγευμα -επίσης- στα Λιοντάρια. 

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας

Καταγγέλλουμε τις τρομοκρατικές συλλήψεις της ηγεσίας του αριστερού δημοκρατικού φιλοκουρδικού HDP και τον ολοκληρωτισμό του καθεστώτος Ερντογάν. Η N.E. Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας καταδικάζει τη σύλληψη της ηγεσίας και των βουλευτών του κόμματος HDP στην Τουρκία με βάση ανυπόστατες κατηγορίες. Είναι και αυτό ένα ακόμη βήμα στον αυταρχικό, ολοκληρωτικό και βοναπαρτιστικό κατήφορο της κυβέρνησης Ερντογάν που έρχεται να συμπληρώσει τον «βρώμικο πόλεμο» του Τουρκικού στρατού ενάντια στο κουρδικό κίνημα, τις συνεχείς διώξεις δημοσιογράφων, αριστερών και προοδευτικών εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων. Αυτές οι τρομοκρατικές και αυταρχικές διώξεις πραγματοποιούνται την ώρα που το καθεστώς Ερντογάν ξεδιπλώνει μια εξαιρετικά επικίνδυνη και τυχοδιωκτική εξωτερική πολιτική κλιμακώνοντας την άμεση στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία και υιοθετώντας αναθεωρητική ρητορική για τα σύνορα και τις διεθνείς συνθήκες.

Απέναντι σε αυτή την επικίνδυνη, αυταρχική και τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν τόσο η κυβέρνηση Τσίπρα όσο και η ΕΕ στο σύνολο της ενώ φλυαρούν για δημοκρατία και δικαιώματα ένοχα αδρανούν απέναντι στον "μεγαλοπρεπή" ολοκληρωτισμό και επεκτατισμό του Ερντογάν.

Χρειάζεται να υπάρξει άμεσα το πιο πλατύ κίνημα αλληλεγγύης τόσο στο τουρκικό όσο και στον κουρδικό λαό. Στον κυνισμό και τον αυταρχισμό των κυβερνήσεων και τη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και ανταγωνισμών να αντιτάξουμε την κοινή πάλη των λαών για δημοκρατία, ελευθερία και ειρήνη.

Η Λαϊκή Ενότητα στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στις συναγωνίστριες και του συναγωνιστές του HDP, του κόμματος που συσπειρώνει όχι απλώς τα δίκαια αιτήματα του κουρδικού λαού αλλά και την ελπίδα για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη όλων των λαών της Τουρκίας και τους λέμε «Δεν είστε μόνες και μόνοι!».

Η N.E. Ηρακλείου της ΛΑ.Ε. καλεί όλους/ες να συμμετάσχουν σήμερα Τρίτη (8/11), 7μ.μ. στη συγκέντρωση στα Λιοντάρια και την πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει ενάντια στις συλλήψεις της ηγεσίας του HDP.

Τι αναφέρεται στο κάλεσμα της "Πλατφόρμας για την Αυτονομία, την Αυτάρκεια, την Ισότητα":

Φίλοι, φίλες

Το σκοτάδι απλώνεται…

Στην απέναντι μεριά του Αιγαίου το κράτος  δείχνει το  πιο απεχθές πρόσωπό του, αυτό του φασισμού. Η Γερμανία του 1930 δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ερντογάν,  η τρομοκρατία των μηχανισμών ασφαλείας είναι απόλυτη με ένα μεγάλο μέρος της τουρκικής κοινωνίας να την επικροτεί ανοιχτά. Ός@ δεν σιωπούν και  παίρνουν θέση, καρατομούνται, φυλακίζονται, έρχονται αντιμέτωποι με τον θάνατο. Στο στόχαστρο βρίσκεται κατά κύριο λόγο το κουρδικό κίνημα, η αριστερά, διανοούμενοι, αντιπολιτευόμενα  ΜΜΕ.

Η Ε.Ε. και κατ' επέκταση η δουλική μας κυβέρνηση της "αριστεράς" που πριν από μερικές εβδομάδες είχε καλέσει στο συνέδριο της αυτούς που σήμερα συλλαμβάνονται, ας κάνουν πως δεν βλέπουν, ας συνεχίσουν να γλύφουν τον σουλτάνο μη τυχόν επιτρέψει στους  εκτοπισμένους πρόσφυγες να φτάσουν την «γη της επαγγελίας» που αυτοί διοικούν.  Εμείς οφείλουμε να πάρουμε θέση.   

Από το  Κομπάνι έως το Άμεντ (Ντιάρμπακιρ), ένα τσιγάρο δρόμος    

Η επίθεση εναντίον του κόμματος HDP είναι μονάχα η επιτάχυνση μιας κλιμακούμενης σύγκρουσης που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην όξυνση και την διεύρυνση του εμφύλιου πολέμου που από πέρσι τον χειμώνα μαίνεται  στης νοτιοανατολικές (κουρδικές) περιοχές  της γειτονικής χώρας . Ο πόλεμος αυτός ξεπερνά κατά πολύ την προσπάθεια κατάπνιξης αποσχιστικών εθνοτικών τάσεων, όπως αρέσκεται  να επικαλείται  το τουρκικό καθεστώς. Δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα ακόμη αιματηρό επεισόδιο στο διαρκή αγώνα των λαών ενάντια στον ολοκληρωτισμό, στον αγώνα  για ελευθερία, αυτοδιάθεση, αυτονομία και αξιοπρέπεια, και δεν πρέπει για κανένα λόγο να αποσυνδέεται από τον αγώνα για δημοκρατική αυτονομία στην Β.Α Συρία.

Ο πολύμορφος αγώνας του κουρδικού κινήματος και της επαναστατικής τούρκικης αριστεράς είναι η αιχμή του δόρατος  του παγκόσμιου αγώνα για μια αμεσο-δημοκρατική, οικολογική, φεμινιστική κοινωνική προοπτική και  δεν πρέπει  μονάχα να σταθούμε δίπλα του, πρέπει να γίνουμε οργανικό κομμάτι του. 

Στηρίζουμε το  διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης  και καλούμε σε μια διαρκή καμπάνια ενδυνάμωσης του αγώνα για την Δημοκρατική αυτονομία. Καλούμε σε δράσεις παντού.

Λευτεριά σε στ@ς αγωνιστ@ς που βρίσκονται στα κελιά του τουρκικού καθεστώτος

Άμεση διακοπή διπλωματικών σχέσεων με το καθεστώς Ερντογάν

Παροχή πολιτικού ασύλου σε όσους/ες δραπετεύουν από την Χούντα του.

Ηράκλειο Τρίτη 8/11 -  Συγκέντρωση 18:00 στα Λιοντάρια

Πλατφόρμα για την Αυτονομία, την Αυτάρκεια, την Ισότητα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News