default-image

Εκτός ΕΣΠΑ έμειναν τα ΚΗΦΗ

Κρήτη
Εκτός ΕΣΠΑ έμειναν τα ΚΗΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και τώρα τι; Στο... κόκκινο η αγωνία για τους ηλικιωμένους αλλά και τους εργαζόμενους των ΚΗΦΗ (Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) στο δήμο Ηρακλείου και σε άλλους δήμους του νομού Ηρακλείου, αφού οι μονάδες έμειναν εκτός ΕΣΠΑ!

Η Περιφέρεια, για την ακρίβεια η τοπική αρμόδια υπηρεσία διαχείρισης της Περιφέρειας, έριξε... άκυρο στα σχετικά αιτήματα του Δήμου Ηρακλείου (για 4 ΚΗΦΗ) και των Δήμων Χερσονήσου και Βιάννου (για 1 ΚΗΦΗ αντίστοιχα), με αντικείμενο την ένταξη των χρηματοδοτήσεων των μονάδων στο νέο ΕΣΠΑ!

Τα αιτήματα των Δήμων είχαν κατατεθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κρήτη 2014-2020", στον Άξονα Προτεραιότητας 5 "Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχιας στην Κρήτη".

"Κόπηκαν" όμως στο στάδιο της αξιολόγησης ως μη σωστά τεκμηριωμένα. Κατά βάση επειδή δεν είχε περιληφθεί στο σχετικό φάκελο του κάθε αιτήματος η ορθή εκτίμηση κόστους για τη μισθοδοσία του απασχολούμενου προσωπικού στο κάθε ΚΗΦΗ!

Μετά την εξέλιξη αυτή, η συνέχιση της λειτουργίας των ΚΗΦΗ είναι στον αέρα, με δεκάδες ηλικιωμένους συνανθρώπους μας αλλά και εργαζόμενους να μένουν πλέον... ξεκρέμαστοι!

Ποια αιτήματα συγκεκριμένα ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ "έφαγαν" άκυρο;

Στο Δήμο Ηρακλείου απορρίφθηκαν:

- Το αίτημα χρηματοδότησης του ΚΗΦΗ Ν. Αλικαρνασσού για ποσό ύψους 99.840 ευρώ.

- Το αίτημα χρηματοδότησης του ΚΗΦΗ Αγίας Τριάδας για ποσό ύψους 101.400 ευρώ.

- Το αίτημα χρηματοδότησης του ΚΗΦΗ Παλιανής για ποσό ύψους 81.120 ευρώ.

- Το αίτημα χρηματοδότησης του ΚΗΦΗ Τεμένους για ποσό ύψους 60.840 ευρώ.

Εκτός ΕΣΠΑ έμειναν, επίσης, τα αιτήματα ένταξης χρηματοδότησης για:

- Το ΚΗΦΗ του δήμου Χερσονήσου, με αιτούμενο ποσό ύψους 81.120 ευρώ.

- Το ΚΗΦΗ Βιάννου, με ποσό ύψους 81.120 ευρώ.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, στις σχετικές απορριπτικές αποφάσεις-σοκ για τους Δήμους αναφέρεται επεξηγηματικά ότι «ο προϋπολογισμός της προτεινόμενης πράξης κρίνεται μη ρεαλιστικός, διότι δεν έχει υπολογιστεί ορθά το κόστος μισθοδοσίας του υφιστάμενου προσωπικού»...

Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News