Κρήτη

Εσπευσμένα από Βενιζέλειο στο ΠΑΓΝΗ κοριτσάκι θύμα τροχαίου

Η κατάσταση της υγείας του 11χρονου κοριτσιού από τη Βιάννο κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή. Έτσι αποφασίστηκε η άμεση διακομιδή του από τα Επείγοντα περιστατικά του Βενιζελείου στην Παιδοχειρουργική μονάδα του ΠΑΓΝΗ.

Η κατάσταση της υγείας του 11χρονου κοριτσιού από τον Πεύκο της Βιάννου, το οποίο  και ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα λίγο έξω από τη Βιάννο,  κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή. Έτσι αποφασίστηκε η άμεση διακομιδή του από τα Επείγοντα περιστατικά του Βενιζελείου νοσοκομείου στην Παιδοχειρουργική μονάδα του ΠΑΓΝΗ, όπου θα υποβληθεί σε εγχείριση.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΘΥΜΑ 10ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΗ ΒΙΑΝΝΟ

Υπενθυμίζεται ότι μητέρα και κόρη τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε κατά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής έξω από το χωριό της Βιάννου με κατεύθυνση την Ιεράπετρα. Το ατύχημα προκλήθηκε από τη μετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων στον κόμβο που ενώνει τη νέα με τη παλιά επαρχιακή οδό στο ύψος της  Κεράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι, που καθόταν στο πίσω κάθισμα, έχει υποστεί σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η 48χρονη μητέρα του, που ήταν συνοδηγός, έχει ελαφρά τραύματα στο θώρακα.

Το 11χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε αρχικά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Βιάννου. Για τη διακομιδή της μητέρας στο Βενιζέλειο χρειάστηκε να σπεύσει στην περιοχή του ατυχήματος ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Αρκαλοχώρι.

Οδηγός του οχήματος στο οποίο επέβαιναν μητέρα και κόρη ήταν ο 25χρονος αδερφός της μικρής και όχι η μητέρα όπως είχε αρχικά διαρρεύσει. Οι οδηγοί και των δύο οχημάτων που συγκρούστηκαν είναι καλά στην υγεία τους και δεν κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά τους σε νοσοκομείο."

"Μητέρα και κόρη έφθασαν στο Κέντρο υγείας όπου αρχικά τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες . Σε σοβαρή κατάσταση  μεταφέρθηκε εδώ  το 11χρονο παιδί έχοντας υποστεί βαθύ θλαστικό κάταγμα στο κεφάλι και συγκεκριμένο στην περιοχή της μετωπιαίας και σπάσιμο  του αντίστοιχου οστού. Σε καλύτερη κατάσταση αλλά εμφανώς σοκαρισμένη η μητέρα , η υγεία της οποίας ωστόσο δεν κι κινδύνευε", υποστηρίζει στο neakriti.gr ο διευθυντής ου κέντρου υγείας κ.Χριστοφορίδης.

"Επίσης ο αδερφός που ήταν ο οδηγός του οχήματος αλλά και ο έτερος οδηγός που ενεπλάκη στη σύγκρουση δεν τραυματίστηκαν και ως εκ τούτου δεν κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά τους στο κέντρο υγείας" , προσθέτει ο διευθυντής .

Στο σημείο και η αστυνομία που έχει αναλάβει να ρίξει φως στα  ακριβή αίτια του ατυχήματος  ενώ έγκαιρες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε παραβίαση του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας ενός εκ των δύο οχημάτων.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΣΤΗ ΒΙΑΝΝΟ

Οι κάτοικοι πάντως από την πλευρά τους για μία ακόμη φορά αναφέρονται στην επικινδυνότητα του συγκεκριμένου κόμβου στην περιοχή, κάνοντας λόγο για αστοχίες του έργου, με αποτέλεσμα να μην παρέχεται η απαιτούμενη ασφάλεια κατά την διέλευση των οχημάτων . Ενώ ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση και σε ότι έχει να κάνει, όπως υπογραμμίζουν και με τον κόμβου που βρίσκεται λίγο πριν την είσοδο της Άνω Βιάννου ,καθώς έρχεται κάποιος από Αρκαλοχώρι  και η διέλευση του αν μη τι άλλο εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς.  

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ 4 ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΙΑΝΝΟ

Ρεπορτάζ; Βάλια Μπούη

φωτογραφία: Ηχώ της Βιάννου

Σχόλια