default-image

Δε θα σβήστουν από τη μνήμη τα τελευταία λόγια του Λαζαρίδη

Κρήτη
Δε θα σβήστουν από τη μνήμη τα τελευταία λόγια του Λαζαρίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σοκαριστικό ντοκουμέντο με τα τελευταία λόγια του Στάθη Λαζαρίδη, δεν θα σβήσει ποτέ από τη μνήμη των συναδέλφων του, που δεν ξεχνούν την εφιαλτική ενέδρα της 5ης Νοεμβρίου του 2007 έξω από τα Ζωνιανά.

Δεκάδες αστυνομικοί μαζί με δικαστικούς λειτουργούς οδεύουν στην ορεινή κωμόπολη για να διενεργήσουν καθυστερημένη έρευνα στο σπίτι κατηγορούμενου για διακίνηση ναρκωτικών. Οι ίδιοι φαίνεται να γνωρίζουν πολύ καλά τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν επιχειρώντας να ενεργήσουν σε μια περιοχή όπου μέχρι το μοιραίο εκείνο πρωινό μόνο με τη λέξη «άβατο» μπορούσε να ταυτιστεί.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΕΝΕΔΡΑ ΣΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ

Ένοπλοι με καλάσνικοφ είχαν στήσει ενέδρα λίγο πριν την είσοδο του χωριού, γαζώνοντας τα τζιπ των αστυνομικών. Οι σφαίρες πέφτουν "βροχή" και τα πρώτα οχήματα επιχειρούν αναστροφή, όταν οι κραυγές αγωνίας όσων επέβαιναν στο ίδιο όχημα με το Στάθη Λαζαρίδη, αντηχούν στον ασύρματο. Εκτός από το Στάθη τρεις ακόμη ειδικοί φρουροί τραυματίζονται ελαφρά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΣΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο νεαρός ειδικός φρουρός χτυπήθηκε από σφαίρα στον αυχένα και έδινε από τη πρώτη στιγμή σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Μια μάχη που κράτησε οκτώ ολόκληρα χρόνια με αλλεπάλληλα χειρουργεία αλλά και τη νοσηλεία του σε κέντρο αποκατάστασης στο Ισραήλ, χωρίς όμως επιτυχία.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Ο  Στάθης Λαζαρίδης έσβησε το Σεπτέμβριο του 2015 στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο δίνοντας τέλος στο δικό του Γολγοθά, όχι όμως και στην προσπάθεια δικαίωσης της μνήμης του και της καθημερινής μάχης για την αντιμετώπιση της παθογένειας που οδήγησε στα δραματικά γεγονότα του Νοεμβρίου του 2007.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΧΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΗΡΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News