default-image

Ν.Δ: Το μήνυμα της «Συμφωνίας Αλήθειας» σε Ρέθυμνο και Χανιά

Κρήτη
Ν.Δ: Το μήνυμα της «Συμφωνίας Αλήθειας» σε Ρέθυμνο και Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από δύο επιτυχημένες ημέρες γεμάτες ανοικτές συναντήσεις και συσκέψεις με φορείς του αγροτοκτηνοτροφικού  τομέα, το οδοιπορικό  της «Συμφωνίας Αλήθειας με Αγρότες και Κτηνοτρόφους» συνεχίζεται στη Δυτική Κρήτη.

Η τρίτη ημέρα του οδοιπορικού συνεχίστηκε χθες, Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στους νομούς Ρεθύμνης και Χανίων, με συναντήσεις με αγρότες και κτηνοτρόφους και επισκέψεις  σε καινοτόμες μονάδες παραγωγής αγροτικών προϊόντων και μεταποιητικές εξαγωγικές μονάδες του νησιού.

Στις ανοικτές συζητήσεις του Σαββάτου στα Ανώγεια και τις Βρύσες Χανίων οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής έδωσαν δυναμικό παρόν εκθέτοντας τα προβλήματα τους στο κλιμάκιο της ΝΔ. Όλοι οι παραγωγικοί φορείς του νησιού  βρίσκονται με την πλάτη στο τοίχο. Αυτή τη στιγμή, ο τριπλός συνδυασμός φορολόγησης, εισφορών, αλλά και κόστους παραγωγής καθιστά μη βιώσιμη την αγροτική παραγωγή.

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του κλιμακίου και Γραμματέας της ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκης: «Χρειαζόμαστε μια συλλογική αλλαγή φιλοσοφίας, τόσο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και στους ίδιους τους αγρότες. Χρειαζόμαστε περισσότερα σχήματα συνεργασίας κι επίσης είναι απαραίτητη η σύνδεση μεταξύ της αγροτικής παραγωγής και της βιομηχανίας τροφίμων και κυρίως πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερο μέγεθος.

Όπως έχουμε επισημάνει, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αλήθειας με τους αγρότες-κτηνοτρόφους, στο πρόγραμμα της ΝΔ, το ζήτημα της αγροτικής παραγωγής αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα.

Τα κυριότερα σημεία της άμεσης εφαρμογής του προγράμματος της ΝΔ προβλέπουν:

?      Μείωση μεσοσταθμικά του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών

?      Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός δύο ετών

?      Αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ από τις 10,000 στις 25,000 Ευρώ

?      Μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της ΕΡΤ

?      Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τα αγροτικά εφόδια και τις ζωοτροφές.

?      Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί

?      Ταχύτερη επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες, μέσα από τη ριζική απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας».

Στο κλιμάκιο της ΝΔ συμμετέχουν οι κκ: Α. Βεσυρόπουλος, Τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής-Βουλευτής Ημαθίας, Β. Οικονόμου, Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας - Βουλευτής Επικρατείας, Δ. Μελάς, πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων -Συντονιστής ομάδος προετοιμασίας του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα, Χρ. Γιαννακάκης, Σύμβουλος Γραμματέα ΠΕ για θέματα πρωτογενή τομέα και αγροτικών συνεταιρισμών και οι δύο νέοι Αναπληρωτές Γραμματείς Αγροτικών Φορέων για την Κρήτη, κ.κ. Μ. Χαιρέτης και Γ. Γλεντζάκης.

Το οδοιπορικό της ΝΔ για τη Συμφωνία Αλήθειας με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κρήτης συνεχίζεται σήμερα, Κυριακή 6  Νοεμβρίου, με τρεις εκδηλώσεις:

?      Ν. Χανίων, 10.30π.μ.:  Ανοιχτή εκδήλωση στο Καστέλι Κισσάμου στο Δημαρχείο Κισσάμου (αιθ. πολλαπλών χρήσεων).

?      Ν. Ρεθύμνης 3.00μ.μ.: Ανοιχτή εκδήλωση στο Σπήλι Ρεθύμνου, στην αίθ. του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου

?      Ν. Ηρακλείου - Μεσαρά, 6.00μ.μ.: Ανοιχτή εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Ερευνών του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας στους Βώρους

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News