default-image

"Άλλοτε ο Ξανθός πρωτοστατούσε στις διαμαρτυρίες"

Κρήτη
"Άλλοτε ο Ξανθός πρωτοστατούσε στις διαμαρτυρίες"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση των εργαζομένων στο χώρο της υγείας στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό ο οποίος εμφανίστηκε δυσαερεστημένος από τη "θερμή" υποδοχή που του επιφύλαξαν στο ΠΑΓΝΗ.

Όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά :

"Ο υπουργός υγείας ευρισκόμενος σε θέση εξουσίας προφανώς έχει λησμονήσει ότι πριν από μερικά χρόνια βρισκόταν ο ίδιος στην άλλη πλευρά του πανό και διαμαρτυρόταν μαζί με αυτούς που τώρα κατηγορεί ότι «στήνουν επεισόδια» .

Επίσης ο Υπουργός Υγείας ευρισκόμενος σε θέση εξουσίας προφανώς έχει λησμονήσει  ότι ως αντιπολίτευση το κόμμα του χαιρέτιζε τους αποκλεισμούς πρόσβασης των υπουργών υγείας στα Νοσοκομεία, όπως έκανε με ανακοίνωση της η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ  Βενιζελείου ΠΑΓΝΗ μετά την εκδίωξη του Γρηγοράκου από το ΠΑΓΝΗ τον Αύγουστο του 2014.

Είναι προκλητικό αυτοί τότε ονόμαζαν την εκδίωξη Γρηγοράκου ως «αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου από τους πολίτες και τους εργαζόμενους» τώρα να το παίζουν θύματα οργανωμένου σχεδίου δημιουργίας επεισοδίων (από τα ίδια κιόλας πρόσωπα).

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΓΙΟΥΧΑΡΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟΝ Α.ΞΑΝΘΟ

"Το σωματείο εργαζομένων δεν πρόκειται να γίνει χειροκροτητής"

Τις δηλώσεις Ξανθού αποδοκίμασε και το  Σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ που σε ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Τον προσχηματικό χαρακτήρα του «διαλόγου» με τους εργαζόμενους και την ενόχληση της κυβέρνησης από την κινητοποίηση των σωματείων, επιβεβαίωσε και η δήλωση του υπουργού που ακολούθησε. Την ίδια στιγμή που ο Α. Ξανθός έσπευσε να διαβεβαιώσει πως η κυβέρνηση δεν έχει «αλλεργία απέναντι στην κοινωνική διαμαρτυρία» αλλά αναζητά «διαύλους συνεννόησης και επικοινωνίας» με τους εργαζόμενους, έκανε λόγο για την «ανάγκη κάποιων να δημιουργήσουν εικόνες αποδοκιμασίας».

Η επίθεση του υπουργού αποδεικνύει την ενόχληση του απέναντι στο σωματείο του ΠαΓΝΗ, το οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο ανέδειξε τα πραγματικά προβλήματά και οργάνωσε τον αγώνα των υγειονομικών αλλά κυρίως ανέδειξε και τις αιτίες που τα προκαλούν, που δεν είναι άλλες από την ίδια την Ε.Ε., το κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις.

Το σωματείο εργαζομένων δεν πρόκειται να γίνει χειροκροτητής αυτής της πολιτικής, ούτε και των εκπροσώπων της, ακόμα και αυτοί επικαλούνται την ιδιότητα του υγειονομικού.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News