default-image

Σε Ρέθυμνο και Χανιά το οδοιπορικό της «Συμφωνίας Αλήθειας»

Κρήτη
Σε Ρέθυμνο και Χανιά το οδοιπορικό της «Συμφωνίας Αλήθειας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «Συμφωνία Αλήθειας με Αγρότες και Κτηνοτρόφους» συνεχίζει το οδοιπορικό της στην Κρήτη, όπου κλιμάκιο της ΝΔ συμμετέχει σε ανοικτές συζητήσεις για θέματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα με την παρουσία στελεχών του Κόμματος και το συντονισμό του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Αθρόα η συμμέτοχη φορέων του πρωτογενούς τομέα στη σύσκεψη της Παρασκευής, του κλιμακίου της ΝΔ με Εκπροσώπους Αγροτικών Φορέων του Ν. Ηρακλείου υπό τον κ. Αυγενάκη παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Κουκιαδάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Χωροταξίας κ. Καλογερή, της Αντιπεριφερειάρχη  Κοινωνικής Πολιτικής, Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής και  Αλιείας, κ. Βρέντζου, της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Λιονή.

Στη συζήτηση, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα με την παρουσιάστηκε η στρατηγική του κόμματος, η οποία  έχει επικεντρωθεί  αφενός στις παραγωγικές τάξεις και αφετέρου τους ανθρώπους που έχει πλήξει βάναυσα η κρίση.

Μετά το πέρας της σύσκεψης  ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: «Δυστυχώς, σήμερα ο αγροτικός τομέας έχει πληγεί βάναυσα από την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο αγροτο-κτηνοτροφικός τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και στόχος μας είναι η ανάδειξη του σε καθοριστικό παράγοντα ανάκαμψης της κρητικής και εθνικής οικονομίας. Η πρόταση της ΝΔ στηρίζεται σε υπεύθυνες και ειλικρινείς θέσεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα σε θεμέλιο βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας».

Το οδοιπορικό συνεχίστηκε στην Ιεράπετρα με ανοικτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Μελίνα Μερκούρη» με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Τα στελέχη του κλιμακίου άκουσαν τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού και συζήτησαν διεξοδικά για τις προτάσεις της ΝΔ για το αγροτικό-κτηνοτροφικό.  

Ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε: «Ήρθε η ώρα να τραβήξουμε μια γραμμή με το χθες και να κοιτάξουμε μπροστά. Το σχέδιο μας προβλέπει ανταγωνιστικές καλλιέργειες και προϊόντα, που θα επενδύουν στην ποιότητα με σκοπό να εξάγονται. Λέμε όχι στη λογική της επιδοτούμενης καλλιέργειας. Και βέβαια δικαιότερη φορολόγηση».

Τα κυριότερα σημεία της άμεσης εφαρμογής του προγράμματος της ΝΔ προβλέπουν:

• Μείωση μεσοσταθμικά του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών

• Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός δύο ετών

• Αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ από τις 10,000 στις 25,000 Ευρώ

• Μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της ΕΡΤ

• Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τα αγροτικά εφόδια και τις ζωοτροφές.

• Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί

• Ταχύτερη επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες, μέσα από τη ριζική απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας

Στο κλιμάκιο της ΝΔ συμμετέχουν οι κκ: Βεσυρόπουλος, Τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής και Βουλευτής Ημαθίας, Οικονόμου, Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Επικρατείας, Μελάς, πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Συντονιστής ομάδας προετοιμασίας του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα, Γιαννακάκης, Σύμβουλος Γραμματέα ΠΕ για θέματα πρωτογενή τομέα και αγροτικών συνεταιρισμών και οι δύο νέοι Αναπληρωτές Γραμματείς Αγροτικών Φορέων για την Κρήτη, οι κ.κ. Χαιρέτης και Γλεντζάκης.

Το οδοιπορικό της ΝΔ για τη Συμφωνία Αλήθειας με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κρήτης συνεχίζεται το Σάββατο  5  Νοεμβρίου, με δύο εκδηλώσεις:

• Στο Ρέθυμνο, στις 11:30 το πρωί: Ανοιχτή εκδήλωση στο Δημαρχείο Ανωγείων

• Στα Χανιά, στις 7:00 το απόγευμα: Ανοιχτή εκδήλωση στο Δημαρχείο Αποκόρωνα Χανίων στις Βρύσες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News