default-image

Οι Κρητικοί της κυβέρνησης και η "έκπληξη"

Κρήτη
Οι Κρητικοί της κυβέρνησης και η "έκπληξη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι μόνο έμειναν αλώβητοι οι Κρητικοί από τον ανασχηματισμό αλλά υπήρξε και μια  έκπληξη με «άρωμα» Κρήτης.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα μπαίνει δυναμικά ο γνωστός  πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας Κώστας Ζουράρις ως Υφυπουργός Παιδείας. Δεν είναι λίγες φορές που με τις απόψεις του κατάφερε να προκαλέσει αντιδράσεις και τώρα κάθεται στην «ηλεκτρική» καρέκλα ενός νευραλγικού υπουργείου.

Ζουράρις: ο Φίλης λέει ανοησίες!

Μία μέρα πριν γίνει υφυπουργός Παιδείας, ο Κώστας Ζουράρις μίλησε στο radio1d.gr και την στον Ανδρέα Σταματόπουλο. Εκτός των άλλων ο κ. Ζουράρις είπε ότι ο κ. Φίλης λέει ανοησίες όταν κάνει λόγο για χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους. Σε ερώτηση για το αν συμμερίζεται την ανησυχία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σχετικά με την ισλαμική παρουσία στην Ελλάδα, ο κ. Ζουράρις απάντησε πως δεν υπάρχει κίνδυνος ισλαμοποίησης της χώρας και πρέπει να γίνει άμεσα όχι μόνο ένα, αλλά πολλά μουσουλμανικά τεμένη στην Ελλάδα. Τέλος, ο κ. Ζουράρις υποστήριξε πως το καλύτερο θα ήταν να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό υπουργείο Θρησκευμάτων και να μην υπάγεται πλέον στο υπουργείο Παιδείας.

Ανεπηρέαστοι -παρά το γεγονός ότι πολλές φορές το υπουργείο Υγείας έχει βρεθεί στο «μάτι» του κυκλώνα- έμειναν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός, κύριοι Ξανθός και Πολάκης αντίστοιχα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για την Έρευνα παραμένει και ο Κωνσταντίνος Φωτάκης.

Σε ότι αφορά τον κ.Σταθάκη μετακινείται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News