default-image

Συνθήματα και πανό κατά του Φίλη στα Χανιά

Κρήτη
Συνθήματα και πανό κατά του Φίλη στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισοδιακή ήταν η έλευση του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη, στο συνέδριο της μαθηματικής εταιρείας στον Πλατανιά Χανίων. Διαδηλωτές του επιφύλαξαν "θερμή" υποδοχή μέσα στο χώρο εργασιών του συνεδρίου, με τη φυγάδευσή του να πραγματοποιείται με ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Με πανό και συνθήματα μέσα στην αίθουσα του 33ου συνεδρίου της μαθηματικής εταιρείας, υποδέχθηκαν τον υπουργό, οι καθηγητές της ΕΛΜΕ Χανίων και οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Οι εκπαιδευτικοί κάλεσαν τον υπουργό να βάλει τέλος στις μνημονιακές πολιτικές στην παιδεία και οι φοιτητές να λυθεί το πρόβλημα στέγασης των οικονομικά αδύναμων.

Οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν και από το βήμα του συνεδρίου ο Νίκος Φίλης που είναι ο πρώτος υπουργός παιδείας που συμμετέχει στο συνέδριο της μαθηματικής εταιρείας, εξήγγειλε το 2018 ως έτος μαθηματικών, ενώ απαντώντας στην κινητοποίηση, πήρε αποστάσεις από την αξιολόγηση που διχάζει τον εκπαιδευτικό κόσμο και υπερθεμάτισε για τη δια βίου εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, ενώ ο πρόεδρος της μαθηματικής εταιρείας Χανίων, κάλεσε σε επιστροφή των επιστημόνων από το εξωτερικό.

Ο Νίκος Φίλης μετά την παρέμβασή του φυγαδεύθηκε με ισχυρή αστυνομική δύναμη, παρουσία και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Ανδρέα Δασκαλάκη.

Νωρίτερα, εγκαινίασε δομές της πρωτοβάθμιας ειδικής αγωγής στις Στέρνες Ακρωτηρίου Χανίων, υποσχόμενος ότι οι πρώτες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών θα αφορούν την ειδική αγωγή.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News