default-image

Δεύτερη μέρα για πατέρα και γιο που κάνουν απεργία πείνας

Κρήτη
Δεύτερη μέρα για πατέρα και γιο που κάνουν απεργία πείνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για δεύτερη μέρα μένουν χωρίς τροφή πατέρας και γιος οι οποίοι προχώρησαν την Τετάρτη σε απεργία πείνας στην πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου και πέρασαν τη βραδιά μέσα σε  σκηνή.

Πατέρας και γιος δηλώνουν ανυποχώρητοι μέχρι να δικαιωθούν

Ο 35χρονος άνεργος δάσκαλος και ο πατέρας του συνταξιούχος πλέον εκπαιδευτικός, δηλώνουν ότι δεν «καταθέτουν» τα όπλα και θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν. Όπως υποστηρίζει ο 35χρονος, είναι "όμηρος" ενος νόμου που δεν του επέτρεψε να δώσει εξετάσεις την περίοδο που γίγονταν προσλήψεις, με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του δασκάλου στο δημόσιο.

Στα 62 του χρόνια ο πατέρας κάνει απεργία πείνας σε ένδειξη υποστήριξης στο γιο του

Πέρασαν τη νύχτα σε σκηνή

Όπως δήλωσε στο neakriti.gr ο Γιάννης Κεφαλάκης «περάσαμε τη νύχτα στην πλατεία και κοιμηθήκαμε με τον πατέρα μου στη σκηνή. Το λέω και πάλι, δεν θα φεύγουμε από εδώ αν δεν δικαιωθούμε. Σε ότι αφορά στην απεργία πείνας, αντέχω είμαι νέος. Αλλά και ο πατέρας μου παρ' ότι 62 ετών, αντέχει. Στο πλευρό μας είναι φίλοι και συγγενείς που συνεχώς επικοινωνούν μαζί μας, όπως και η αδερφή μου που βρίσκεται στην Αθήνα».

Για 2η μέρα συνεχίζουν να αρνούνται την τροφή

Μάλιστα πατέρας και γιος έχουν συγκεντρώσει πολλές υπογραφές Ηρακλειωτών που περνούν από το σημείο και τάσσονται στο πλευρό των δύο απεργών πείνας.

Παρακολουθήστε τι είπαν πατέρας και γιος σε ζωντανή σύνδεση με το δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μέσω της γραμματείας του επικοινώνησε με τους απεργούς πείνας ,δεσμεύτηκε να εξετάσει τα έγγραφα και να επικοινωνήσει με τους αρμοδίους για να υπάρξει λύση ,εφόσον πάντα είναι εφικτό. Η επιστολή με την οποία απευθύνθηκε ο άνεργος δάσκαλος στο υπουργείο, έχει κοινοποιηθεί ακόμη σε τοπικούς άρχοντες και βουλευτές.

Με πανό ζητούν παρέμβαση του υπουργού

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΤΑ "ΑΚΡΑ" ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

"Όμηροι" του νόμου

Υπενθυμίζεται ο νόμος στον οποίο αναφέρεται η οικογένια Κεφαλάκη επέτρεπε σε όσους εγγράφηκαν ή μετεγγράφηκαν στην τελευταία τάξη του Εσπερινού Λυκείου να δώσουν εξετάσεις μόνο εφόσον υπήρχε θάνατος του ενός τουλάχιστον γονέα ή αναπηρία ενός τουλάχιστον από τους γονείς.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν πικραμένοι πατέρας και γιος, ο νόμος του 2001 ανάτρεψε τα δεδομένα λίγο πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις με αποτέλεσμα ο γιος του να "αποκλειστεί" από τη διαδικασία . Στη συνέχεια ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός και υπήρξε και δεδικασμένο . Το 2008 ο Γιάννης Κεφαλάκης μπαίνει πλέον στην τελευταία τάξη του νυχτερινού σχολείου . Αργότερα πετυχαίνει την εισαγωγή στην Παιδαγωγική Πατρών με υπουργική απόφαση , σχολή από την οποία αποφοιτά, χωρίς όμως να μπορέσει να βρει θέση απασχόλησης.

Ρεπορτάζ:Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News