default-image

Νέες κινητοποιήσεις από τους αγρότες

Κρήτη
Νέες κινητοποιήσεις από τους αγρότες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπειτα από την Πανελλαδική Σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπεία των Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου, Αστερουσίων, Καζαντζάκη, Αρχανών και η Επιτροπή Αγώνα Αρκαλοχωρίου, αποφασίστηκαν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 24 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των αγροτών:

Αντιπροσωπία των αγροτικών συλλόγων συμμετείχε στην Πανελλαδική Σύσκεψη για το σχεδιασμό, την οργάνωση και το  πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων, την οποία οργάνωσε η Πανελλαδική  Επιτροπή των Μπλόκων την Κυριακή 30 του Οκτώβρη στη Νίκαια της Λάρισας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι 11 Ομοσπονδιών και 100 αγροτικών συλλόγων καθώς και επιτροπές αγώνα αγροτών από 41 νομούς της χώρας.

H οργάνωση τοπικών κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι δράσεις αυτές θα περιλαμβάνουν αγωνιστικές παρεμβάσεις στις εφορίες, στις τράπεζες, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στον ΟΓΑ, στον ΕΛΓΑ, στη ΔΕΗ κ.α. για να εκφραστεί η αγωνιστική αντίθεση της αγροτιάς στην πολιτική της φοροεπιδρομής, της ασφαλιστικής ληστείας, των κατασχέσεων για αγροτικά χρέη, των δραστικών περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, των «ανοιχτών τιμών» στην αγορά των αγροτικών προϊόντων που επιβάλλει η «ελεύθερη» αγορά, της κυβερνητικής άρνησης να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ οι πληγέντες από την κακοκαιρία αγροτοκτηνοτρόφοι, της ανυπαρξίας έργων υποδομής για αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία, των απανωτών χαρατσιών που εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος παραγωγής και αποδεκατίζουν το αγροτικό εισόδημα κλπ.

Η ενίσχυση και μαζικοποίηση των αγροτικών συλλόγων και των επιτροπών αγώνα αγροτών.

Να συμμετάσχει ενεργά το αγροτικό κίνημα στις εργατικές και άλλες λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται, όπως στην πανελλαδική πανεργατική απεργία που προγραμματίζεται για τις 24 Νοέμβρη.

 Στα μέσα του ερχόμενου Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, η οποία θα κάνει τον απολογισμό της μέχρι τότε αγωνιστικής δράσης και θα πάρει αποφάσεις και μέτρα για την κλιμάκωση και τον πανελλαδικό συντονισμό των κινητοποιήσεων, καθορίζοντας συγκεκριμένο αγωνιστικό χρονοδιάγραμμα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα οι διοικήσεις των τεσσάρων αγροτικών συλλόγων του νομού θα συνεδριάσουν με στόχο την εξειδίκευση του προγράμματος δράσης των αγροτικών κινητοποιήσεων στο νομό Ηρακλείου και να συντονίσουν τα επόμενα βήματά τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News