default-image

Όλα τα μυστικά για το μητρικό θηλασμό (photos + video)

Κρήτη
Όλα τα μυστικά για το μητρικό θηλασμό (photos + video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία τρυφερή, στοργική και ευχάριστη πρωτοβουλία πήραν οι μαίες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, η οποία στην Ελλάδα έχει καθιερωθεί να τιμάται 1 - 7 Νοεμβρίου, αποφάσισαν να σταθούν στο πλευρό των μελλουσών μαμάδων.

Μέσω ανοιχτής γραμμής θα απαντούν στις απορίες των εγκύων, την μαμάδων που βρίσκονται ήδη στο στάδιο του θηλασμού ακόμα και των μπαμπάδων σχετικά με το θέμα του μητρικού θηλασμού. Καθημερινά, από τις 8 π.μ. ως τις 4 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου, θα απαντούν στο τηλεφωνικό αριθμό 2813.402114.

Επίσης στο φιλόξενο χώρο της Μαιευτικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ τις ίδιες ώρες θα υπάρχει πάντα μία διαθέσιμη μαία για να απαντήσει και εκ του σύνεγγυς σε απορίες, τεχνικές συμβουλές και να δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες στις μέλλουσες μαμάδες.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Μαιών αναλαμβάνει κάθε χρόνο παρόμοιες πρωτοβουλίες είτε με ενημερωτικές ομιλίες σε μεγάλες αίθουσες, είτε με ανάλογες εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης. Ο Σύλλογος Μαιών κάθε νοσοκομείου αναλαμβάνει μια διαφορετική πρωτοβουλία κάθε χρόνο.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι, σε παγκόσμιο επίπεδο, λιγότερα από τα μισά παιδιά κάτω των έξι μηνών επωφελούνται από τον αποκλειστικό μητρικό θηλασμό και γι' αυτόν το λόγο είναι κρίσιμης σημασίας η αποτελεσματική προώθηση της φυσικής πρακτικής. Τα βρέφη έχουν πολλαπλά οφέλη από το μητρικό θηλασμό όπως: «μοναδικά» θρεπτικά συστατικά, «δυνατά» αντισώματα και κυρίως την πολύτιμη μητρική επαφή.

Παράλληλη εκδήλωση και στη Λότζια

Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, 1-7 Νοεμβρίου, η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας», με την Υποστήριξη του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος  - La Leche League Greece, διοργανώνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ.,  μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό.

Η γιορτή πραγματοποιείται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας, με σκοπό την προώθηση, την υποστήριξη και την ενημέρωση, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία.

Η συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην καρδιά της πόλης, στο Αίθριο της Λότζια (Δημαρχείο Ηρακλείου).

Ρεπορτάζ: Μαρία Αγαπάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News