default-image

Ηπιότεροι οι τοπικοί κυκλώνες - Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα

Κρήτη
Ηπιότεροι οι τοπικοί κυκλώνες - Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι κυκλώνες της Μεσογείου είναι πιο ήπιοι και δεν έχουν σχέση με εκείνους της Αμερικής, των Φιλιππίων και της Κούβας», σύμφωνα με την ΕΜΥ και το Αστεροσκοπείo.

>> ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΤΡΟΠΙΚΟΣ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (VIDEOS)

O διευθυντής του Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, διευκρινίζει ότι για τη Δευτέρα σημειώνεται στην Ελλάδα ένα χαμηλό βαρομετρικό, το οποίο έχει τροφοδοτηθεί με υδρατμούς καθώς κινείται πάνω από τη θάλασσα και δημιουργεί προϋποθέσεις ισχυρών καταιγίδων και περιμετρικών ισχυρών ανέμων, κυρίως πάνω από την Κρήτη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ - ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΘΝΙΚΗ (VIDEO)

«Να ξεκαθαρίσουμε όμως ότι όταν αναφερόμαστε σε κυκλώνες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αυτοί είναι διαφορετικού τύπου, με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους κυκλώνες που παρατηρούνται στην Αμερική, στις Φιλιππίνες, στην Καραϊβική, στην Κούβα. Οι κυκλώνες της Μεσογείου είναι πιο ήπιοι, πιο ρηχοί» τονίζει ο κ. Λάλος.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ - ΕΠΕΣΑΝ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ (PHOTOS)

Και ο ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος έκανε λόγο για «Τροπικού τύπου κυκλώνα κι όχι τροπικό, ο οποίος έχει οριζόντια έκταση με διάμετρο όχι πάνω από 200 χιλιόμετρα. Δεν έχει καμία σχέση με κύκλωνες όπως της Αμερικής, Κούβας για παράδειγμα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "ΠΝΙΓΗΚΑΝ" ΤΑ ΧΑΝΙΑ (VIDEOS)

Μια ή δυο φορές τον χρόνο μπορεί να παρατηρηθούν τέτοια φαινόμενα στην περιοχή της Μεσογείου, αυτός ο κυκλώνας κινείται πάνω από την θάλασσα και τροφοδοτείται από αυτήν και προκαλεί ισχυρούς ανέμους. Ο κυκλώνας κινείται ανατολικά της Κρήτης, την οποία και πλήττει σήμερα με έντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους και από την Τρίτη τα φαινόμενα θα είναι ηπιότερα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News