Κρήτη

Καλογεράκης: Δρομολογείται ένα έργο που παρέμενε στις εξαγγελίες

«Ένα έργο που για δεκατρία χρόνια παρέμενε στις εξαγγελίες, σήμερα φαίνεται να δρομολογείται η υλοποίησή του», τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, με αφορμή τη δημοπράτηση του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι, τονίζοντας πως «η Δημοτική αρχή θα είναι παρούσα σε όλη τη φάση εξέλιξης του έργου».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Ο κ. Καλογεράκης στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα έγινε ένα σημαντικό βήμα για τη κατασκευή και  λειτουργία του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλλι. Ένα έργο που για δεκατρία χρόνια παρέμενε στις εξαγγελίες, σήμερα φαίνεται να δρομολογείται η υλοποίησή του.

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη, για την πολιτική απόφαση δρομολόγησης της διαδικασίας δημοπράτησης.

Έχοντας συνειδητοποιήσει τα θετικά και τα αρνητικά που θα προκύψουν στην περιοχή μας από την κατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου, συνεχίζουμε την προσπάθεια  στα πλαίσια ενός σχεδιασμού πού ήδη υπάρχει, για να πετύχουμε τα μέγιστα για τον τόπο  και τους δημότες μας.  

Απαιτούνται πολλά να προγραμματιστούν και να γίνουν ώστε να διατηρήσει η περιοχή την ιστορική, πολιτιστική, περιβαλλοντική και οικονομική φυσιογνωμία. Στην προσπάθεια αυτή ελπίζουμε και ευχόμαστε να βρούμε συμπαραστάτες το αρμόδιο υπουργείο, την κυβέρνηση, τους φορείς του νησιού μας.

H Δημοτική αρχή θα είναι παρούσα σε όλη τη φάση εξέλιξης του έργου, καλώντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας να δώσουν το παρόν στην προσπάθεια για  να διασφαλίσουμε - διεκδικήσουμε τα μέγιστα που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των δημοτών μας.

Ελπίζω στην κοινή προσπάθεια όλων γιατί τίποτα δε χαρίζεται αλλά όλα κερδίζονται μέσα από αγώνες».  

Σχόλια