Κρήτη

Τραγωδία : Έμαθε η μητέρα ότι έχασε τη 2χρονη Ελευθερία

Με τη βοήθεια των γιατρών της ΜΕΘ και ψυχολόγου έμαθε η μητέρα ότι έχασε την κόρη της και προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει πως το κοριτσάκι δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Δραματικές στιγμές ζει η οικογένεια των θυμάτων της τραγωδίας στα Ζωνιανά όπου κηδεύτηκε την Τετάρτη το δίχρονο αγγελούδι που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα το οποίο βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία.

Απαρηγόρητοι ο πατέρας, οι παππούδες και τα αδελφάκια της αποχαιρέτησαν τη μικρή Ελευθερία, χωρίς να μπορούν να δεχτούν το παιχνίδι της μοίρας που έκοψε το νήμα της ζωής της τόσο δραματικά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ : ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΗΣ  Η  23ΧΡΟΝΗ ΜΗΤΕΡΑ

Οι σκηνές που έζησαν όσοι βρέθηκαν στο  Ναό του Αγίου Γεωργίου ήταν βγαλμένες από αρχαία τραγωδία με σύσσωμο το χωριό να προσπαθεί να στηρίξει την οικογένεια στις στιγμές αβάσταχτου πόνου και θρήνου.

Έμαθε η μητέρα την δραματική είδηση

Την ίδια στιγμή η 23χρονη μητέρα με τη βοήθεια των γιατρών της ΜΕΘ και ψυχολόγου προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει  πως το κοριτσάκι της έχασε τη ζωή του.  Από χθες δεν είχε σταματήσει ούτε λεπτό να αναζητά τη μικρή Ελευθερία και να ρωτά για την κατάσταση της. Η αναγγελία της τραγικής είδησης ήταν αδύνατο να καθυστερήσει περισσότερο καθώς η 23χρονη έχει ανακτήσει πλήρως τις αισθήσεις της και δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να πληροφορηθεί με διαφορετικό τρόπο την αλήθεια.

Η άτυχη κοπέλα υποβλήθηκε χθες σε επέμβαση στο ισχίο και παρέμεινε σε καταστολή μέχρι το πρωί οπότε αποσωληνώθηκε, όμως θα παραμείνει υπό εντατική παρακολούθηση τουλάχιστον ένα 24ωρο ακόμη καθώς ο κίνδυνος εσωτερικός αιμορραγίας δεν έχει παρέλθει.

Στο προσκήνιο οι κανόνες ασφαλούς μετακίνησης

Η οικογενειακή τραγωδία στα Ζωνιανά φέρνει και πάλι στο προσκήνιο την ανάγκη ενημέρωσης των γονέων για τους κανόνες ασφαλούς μετακίνησης των μικρών παιδιών με αυτοκίνητο.

Η πιο ασφαλής και ενδεδειγμένη θέση για τη τοποθέτηση του παιδικού καθίσματος είναι  στη δεξιά πλευρά, στο πίσω κάθισμα και μάλιστα ανάστροφα καθώς η ζώνη του παιδιού καθίσματος είναι αδύνατο να συγκρατήσει το σώμα ενός βρέφους εξαιτίας των δυνάμεων που ασκούνται σε μια σύγκρουση.

Ρεπορτάζ : Έλλη Κοκάλη

Σχόλια