default-image

Μεγαλώνει η κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας

Κρήτη
Μεγαλώνει η κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεσα θα ξεκινήσει το έργο της ανάπλασης μεγάλου τμήματος της κεντρικής οδού των παρελάσεων, δηλαδή της Μιχαήλ Κοθρή, το οποίο θα πλακοστρωθεί και θα πεζοδρομηθεί, προκειμένου να μεγαλώσει η επιφάνεια της Κεντρικής πλατείας Ηρώων της Ιεράπετρας.

Ο Δήμος Ιεράπετρας προγραμμάτισε στον κατάλληλο χρόνο την εκτέλεση αυτού του έργου, που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης, μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, για να μην δημιουργηθεί αναστάτωση στην εξυπηρέτηση και την άνετη κυκλοφορία των χιλιάδων επισκεπτών της «Νύμφης» του Νότιου Κρητικού πελάγους.

Τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση τμήματος της οδού Κοθρή» υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Μάνου Λουτσέτη.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο προϋπολογισμού 130.000 ευρώ που θα ξεκινήσει να υλοποιείται το αμέσως επόμενο διάστημα και η ολοκλήρωσή του αναμένεται να αλλάξει ριζικά την όψη του αστικού κέντρου της Ιεράπετρας.

Το έργο περιλαμβάνει πεζοδρόμηση και πλακόστρωση ενός μεγάλου τμήματος της οδού  Μιχαήλ Κοθρή από το κτήριο της Αστυνομίας έως και τη συμβολή της Μιχαήλ Κοθρή με την οδό Γιαννακού.

Στη μελέτη προβλέπονται παρτέρια και φυτεύσεις δέντρων και θάμνων που έχουν επιλεγεί από την γεωπόνο του Δήμου, τοποθέτηση  νέων φωτιστικών σωμάτων, καθώς και κατασκευή  καθισμάτων με εμφανές μπετόν, τα οποία θα φτιαχτούν δίπλα στα παρτέρια.

Μόλις ξεκινήσει ο ανάδοχος τις εργασίες, θα υπάρξουν αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων μέσα και γύρω από το εμπορικό κέντρο της Ιεράπετρας.

Τα αυτοκίνητα που βγαίνουν μέχρι τώρα από το παραλιακό δημοτικό πάρκινγκ και στρίβουν από το κτήριο της Αστυνομίας δεξιά στη Μιχαήλ Κοθρή, για να φτάσουν στο παραλιακό Δημοτικό Γυμναστήριο και από εκεί να κατευθυνθούν προς Άγιο Νικόλαο η Σητεία, σε λίγες μέρες θα στρίβουν  βγαίνοντας από το κτήριο της Αστυνομίας αριστερά, προς την πλατεία Δημαρχείου, και από εκεί θα συνεχίζουν είτε προς την οδό Στρατηγού Σαμουήλ, είτε προς την οδό Δημοκρατίας, φτάνοντας στη δυτική έξοδο της Ιεράπετρας στην οδό Κύπρου, από όπου θα έχουν δυο επιλογές, είτε να συνεχίσουν προς την επαρχιακή οδό Ιεράπετρας- Βιάννου, είτε να στρίψουν δεξιά στην περιφερειακή οδό Κύπρου με κατεύθυνση  προς την Βόρεια έξοδο της πόλης και από εκεί  προς Άγιο Νικόλαο η Σητεία.

Αυτές οι νέες ρυθμίσεις, είναι στο πνεύμα της κυκλοφοριακής μελέτης που έχει εκπονηθεί εδώ και μερικά χρόνια και έχει ως βασικό της στόχο την εκτροπή των οχημάτων από το εμπορικό κέντρο προς την περιφερειακή οδό Κύπρου, σχέδιο το οποίο από τότε δεν είχε υιοθετηθεί από μερίδα εμπόρων και επαγγελματιών του κέντρου.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News