default-image

Επισήμως τουλάχιστον προχωρά το Καστέλι

Κρήτη
Επισήμως τουλάχιστον προχωρά το Καστέλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 13.21 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Επιτροπής του διαγωνισμού για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι με κατεπείγον έγγραφο του ενημέρωσε τα εννέα μέλη της Επιτροπής Παραλαβής των οριστικών φακέλων των εταιρειών που θα μετάσχουν στο διαγωνισμό για το αεροδρόμιο, ότι η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9 το πρωί στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΕ του υπουργείου Υποδομών στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Δείτε ΕΔΩ το έγγραφο πρόσκλησης στην Επιτροπή Διαγωνισμού.

Με την εξέλιξη αυτή ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης καλείται να μεταβεί στην Αθήνα ως μέλος της Επιτροπής και η διαδικασία προς το παρόν φαίνεται να προχωρά κανονικά και χωρίς νέα αναβολή.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ

Για να εκδοθεί πρόσκληση και μάλιστα σήμερα το μεσημέρι είναι προφανές ότι το θέμα πρέπει να τυγχάνει και της έγκρισης του πρωθυπουργού. Ωστόσο όπως ήδη έχει αποκαλύψει το neakriti.gr τις τελευταίες ώρες εξελίσσεται ένα πρωτοφανές παρασκήνιο με κορυφαίους υπουργούς κόντρα στο Χρήστο Σπίρτζη να ασκούν πιέσεις το Μέγαρο Μαξίμου για να δοθεί και ένα παράταση μετά από σχετικό αίτημα μόλις 48ώρες πριν τον διαγωνισμό Ελληνικινεζικής Κοινοπραξίας που ζητούσε αυτός να μεταφερθεί για 15/01/2017.

Όλα δείχνουν ότι αύριο μπαίνουμε στην τελική φάση ωστόσο τίποτα δεν αποκλείεται μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών αφού ναι μεν στις 13.21 εκδόθηκε πρόσκληση για την Επιτροπή του διαγωνισμού αλλά στις 15.00 ώρα Βρυξελλών κλειδώνει το πρωτόκολλο στο ενδεχόμενο που κάποιος ήθελε να δώσει παράταση, αφού ο διαγωνισμός είναι διεθνής και ενδεχόμενη παράταση που αυτή την ώρα δε φαίνεται θα έπρεπε να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Ζ. Καλογεράκης: Καμία επίσημη ενημέρωση για το Καστέλι

Νωρίτερα ο δήμαρχος εμφανώς ενοχλημένος από τα σενάρια νέας παράτασης δήλωσε αυτά.  

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σαχίνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News