default-image

Πανελλήνια διάκριση για την Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Πανελλήνια διάκριση για την Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το πρώτο πανελλήνιο  βραβείο καλύτερης εργασίας με τίτλο «Μελέτη των προγονικών ενδοθηλιακών κυττάρων ως δείκτες σοβαρότητας στην υπερτροφική  μυοκαρδιοπάθεια», διακρίθηκε   η Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Ηρακλείου στα πλαίσια πανελλήνιου καρδιολογικού συνεδρίου.

 Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Αιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ. Επιπλέον, η Καρδιολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ βραβεύθηκε και για δύο ερευνητικά πρωτόκολλα που πραγματοποιούνται και θεωρήθηκαν πρωτοποριακά και σημαντικά για την εξέλιξη της Καρδιολογίας στη χώρα μας.

 Το  Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο που αποτελεί έναν καταξιωμένο θεσμό για την ιατρική κοινότητα και την κορυφαία επιστημονική συνάντηση για την Καρδιολογία στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε φέτος στις 20-22 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Στο συνέδριο παρουσιάσθηκαν και αναπτύχθηκαν τα σημαντικότερα θέματα και οι τελευταίες εξελίξεις της σύγχρονης καρδιαγγειακής ιατρικής από καταξιωμένους ιατρούς και ερευνητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε και η ερευνητική δραστηριότητα των ελληνικών κέντρων στην καρδιολογία.

Εκτός από την εκλογή των εκλεκτών μελών, του Καθηγητή κ. Κοχιαδάκη Γεώργιου και του Δ/ντή ΕΣΥ Καρδιολογίας κ. Πατριανάκου Αλέξανδρου, στο Δ.Σ. της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, η Καρδιολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ και φέτος είχε σημαντική παρουσία  όσον αφορά τη συμμετοχή ομιλητών-προεδρείων σε στρογγυλά τραπέζια, αλλά και τη συμμετοχή της σε παρουσίαση επιστημονικών εργασιών και ερευνητικών πρωτοκόλλων.

O Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Φρ. Παρθενάκης δήλωσε: «Η Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ κατέχει σημαντική θέση στα επιστημονικά δρώμενα της Καρδιολογίας σε Πανελλήνιο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο τόσο στο κλινικό όσο και στο επιστημονικό -ερευνητικό πεδίο. Αυτές οι διακρίσεις  έρχονται σαν επιβράβευση της συνεχούς, ποιοτικής και σκληρής προσπάθειας όλου του προσωπικού της κλινικής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News