Κρήτη

Σήμερα η πολύκροτη δίκη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα

Για σήμερα Πέμπτη έχει προγραμματιστεί στα Ιωάννινα η πρώτη δίκη για την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη τον Φεβρουάριο του 2015. Ποιοι κάθονται στο εδώλιο και τι λένε οι πληροφορίες.

Για σήμερα Πέμπτη έχει προγραμματιστεί στα Ιωάννινα η πρώτη δίκη για την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη τον Φεβρουάριο του 2015 στη Γαλακτοκομική σχολή όπου φοιτούσε. Τα φρικτά βασανιστήρια που βίωσε έρχονται και πάλι στο προσκήνιο.

Τη δικαίωση της μνήμης του ζητά η οικογένειά του, που υποφέρει από τον άδικο και πρόωρο χαμό του.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων κάθονται ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η υπεύθυνη της Εστίας, που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος,  αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, που κατηγορείται για παρέμβαση στη διεύθυνση της Σχολής, προκειμένου να μην τιμωρηθεί πειθαρχικά φοιτητής από την Κρήτη που προξένησε φθορές.

Πιθανότητα αναβολής

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, είναι πιθανό η δίκη είτε να αναβληθεί, είτε να διακοπεί, αφενός γιατί βρίσκεται στον αριθμό 30 του πινακίου-δηλαδή προηγούνται 29 δίκες μέχρι η έδρα να εκφωνήσει την υπόθεση.

Πάντως, οι περισσότεροι από τους μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν βρίσκονται ήδη στα Ιωάννινα. Ανάμεσά τους, οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Νίκος Δάβρης, η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα, ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», καθηγητές και η γραμματέας της Σχολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "ΜΑΧΑΙΡΙ" ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΚΗ

Πρόκειται για ξεχωριστή δικογραφία από αυτήν που αφορά τις συνθήκες θανάτου του αδικοχαμένου φοιτητή.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες της ΚΡΗΤΗ TV, ένας εκ των δικηγόρων των κατηγορουμένων δε θα μπορέσει να παραστεί κι έτσι δεν αποκλείεται η δίκη να διακοπεί και να αναβληθεί.

Ρεπορτάζ : Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια