Κρήτη

Βραβείο στη Χανιώτισσα που έσωζε πρόσφυγες στο Αιγαίο

Στην τελική δεκάδα των ομάδων που ξεχώρισαν για το έργο τους στην διάσωση, βρίσκεται η ομάδα της Χανιώτισσας ναυαγοσώστριας Μάνιας Μπικόφ.

Μετά το πολύμηνο έργο της ομάδας της, «Lifeguard Hellas», καθώς και μετά από αμέτρητες διασώσεις προσφύγων και μεταναστών στη θάλασσα της ανατολικής Μεσογείου, η Μάνια Μπικόφ, κατάφερε να διακριθεί στην τελική δεκάδα των ομάδων που ξεχώρισαν για το έργο τους στην διάσωση σε παγκόσμιο επίπεδο, στον διεθνή οργανισμό «The International Maritime Rescue Federation».

Σύμφωνα με την ίδια, σε ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα της:

«Στις 10 Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για την άκρως τιμητική βράβευση ομάδων ή ατόμων που ξεχώρισαν για την προσφορά τους στη διάσωση παγκοσμίως.

Η συμμετοχή μου στην τελική δεκάδα ,ήταν κάτι που μου ανακοινώθηκε και για εμένα είναι και σαν ήδη να έχω πάρει το βραβείο.

Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου ότι μπορεί να συμβεί αυτό, άλλωστε στην Ελλάδα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων η εθελοντική μας δράση στη Λέσβο, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη.

Όμως το ότι η σπουδαία δουλεία που συνεχίζουμε να κάνουμε στη Λέσβο, έχει αναγνωριστεί για εμένα και για την ομάδα "Lifeguard Hellas" κατ' επέκταση, αρκεί.»

Πηγή: zarpanews.gr

Σχόλια